Saroo Brierley – Lion

Saroo Brierley – Lion
Bol.com€ 12,50Bestel deze Biografie »
Bruna€ 12,50Bestel deze Biografie »
Managementboek.nl€ 12,50Bestel deze Biografie »

Lion is het ongelofelijke maar waargebeurde verhaal van Saroo, die op zijn vijfde zijn familie kwijtraakt. Na wekenlang zwerven en jarenlang in een weeshuis te hebben gewoond gaat hij met de moderne technologie op zoek naar de plek waar hij zijn familie kwijtraakte.

Over Saroo Brierley

Saroo Brierley is pas vijf jaar wanneer hij op een klein treinstation in India zijn broer kwijtraakt. Als jong mannetje gaat hij op pad om hem te zoeken en klimt in een trein, waar hij per ongeluk opgesloten raakt. De trein vertrekt en Saroo eindigt helemaal aan de andere kant van India, in Calcutta, terecht.

Als klein ventje wist Saroo nog niet waar hij en zijn familie vandaan kwamen. Hij zwerft wekenlang rond op de straten in de stad tot hij wordt opgenomen in een weeshuis. Maar ook met behulp van de lokale autoriteiten lukt het niet om zijn familie terug te vinden. Saroo wordt geadopteerd door een Australisch echtpaar waar hij gelukkig en beschermt opgroeit.

Als Saroo bijna dertig is gaat hij op zoek naar de plaats waar hij vandaan komt. De technologie is nu veel verder en met behulp van Google Earth struint hij heel India af. Elke avond zoekt hij urenlang de spoorlijnen naar Calcutta af, tot hij na bijna een jaar zoeken het kleine station denkt te herkennen. Vastberaden naar zijn verleden vertrekt hij naar India, om te kijken of hij zijn familie weer terug kan vinden.

Over de Biografie

De biografie is een filmeditie van het waargebeurde verhaal. Saroo heeft zijn reis opgeschreven en goed in kaart gebracht hoe zijn reis eraan toeging. Het boek is een werkelijke page-turner en laat je achter met een emotionele vreugde van een man die vastberaden is zijn familie terug te vinden. Het boek bevat een katern met kleurenfoto’s evenals een kaart van India met de twee waarschijnlijkste routes van zijn eerste reis.

Het verhaal van Lion is tevens verfilmd, met Hollywoodsterren als Nicole Kidman, Dev Patel en Rooney Mara in de hoofdrollen.Dit bericht is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *