Annie M.G. Schmidt – Anna

17,50

Beschikbaarheid: In Stock

Anna is het meeslepende en inspirerende verhaal van een vrouw die in haar jeugd eigenlijk niets mee had, maar er toch in slaagde om alles uit haar leven te halen: Annie M.G. Schmidt. Op basis van een schat aan nieuw materiaal reconstrueerde Annejet van der Zijl de lotgevallen van de nog steeds immens populaire schrijfster: de hardnekkige zoektocht naar liefde, de onstuimige opgang tot ’s lands ‘schaduwkoningin’ en het roerige en soms inktzwarte persoonlijk leven achter de roem. Maar vooral wordt duidelijk hoe Annies humor en levensmoed door dit alles heen overeind bleef – tot letterlijk haar einde aan toe.

Anna geldt als een van Nederlands meest succesvolle biografieën ooit: ‘een ontroerend en zeer menselijk portret’ De Morgen ‘Geschreven met veel gevoel, inlevingsvermogen en beeldende bijzonderheden […] prachtige biografie’ NRC Handelsblad

Het boek werd onder andere genomineerd voor de Gouden Uil en de AKO Literatuurprijs, het werd verfilmd en er werden tot dusverre bijna 100.000 exemplaren van verkocht.

ISBN: 9789021417240 Categorie:
Gewicht 0,67 kg
Afmetingen 215 × 136 × 43 mm
Auteur

Annejet van der Zijl

Uitgever

Querido

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

480

Druk

18

NUR

321