✓ Gratis verzending vanaf €20 ✓ Altijd de scherpste prijs ✓ Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Astrid Lindgren – Deze dag, een leven

Astrid Lindgren – Deze dag, een leven

35,99

Op voorraad

Astrid Lindgren, de geestelijk moeder van Pipi Langkous, was een ijverige vrouw en buitengewoon succesvol schrijfster. Eigenhandig startte zij een revolutie in de jeugdliteratuur, maar wat ging er precies schuil achter deze toegewijde schrijfster?

Over Astrid Lindgren

Astrid Lindgren, geboren als Astrid Ericsson, begon haar carrière als journaliste bij een lokale krant. Toen ze 18 jaar oud was kreeg zij een kind van de hoofdredacteur van de krant. De redacteur wilde met haar trouwen, maar zij sloeg dit af. Na een ingewikkeld gevecht om de gegevens van de vader onbekend te houden, moest zij haar zoon afstaan aan een pleeggezin.

Lindgren verhuisde en begon als secretaresse Stockholm. Nadat de pleegmoeder van haar zoontje Lasse ziek werd, haalde ze hem naar Stockholm. Samen woonden zij in een kamertje, totdat zij haar echtenoot ontmoette. Met haar man kreeg ze een dochtertje Karin, waardoor zij stopte met werken en voor de kinderen ging zorgen.

Lindgren heeft altijd een voorliefde voor literatuur gehad en begon haar schrijverscarrière toen haar dochter vroeg om een verhaaltje voor het slapengaan. Spontaan bedacht zij de naam Pipi Langkous, waar zij 3 jaar later een boek over schreef.

Haar eerste boek was een doorslaand succes en al snel volgden er vervolgen. Haar boeken zijn vertaal naar 90 talen voor in 100 landen. In totaal heeft Lindgren meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht van haar Pipi Langkous.

Over de biografie

Tot aan haar overlijden in 2002 stond Lindgren bekend als een toegewijde vrouw, die zich veel inzette voor vrijheid en kinderrechten. In deze uitvoerige biografie wordt stilgestaan bij haar leven, Jens Andersen weet weer te geven wat er schuilging achter de succesvolle schrijfster.

Niet alles wat in Lindgrens leven succesvol, zo ging zij gepaard onder veel eenzaamheid en verdriet, waaronder het afstaan van haar zoontje. Anderson vertelt het verhaal van een iconische vrouw, die miljoenen kinderen gelukkig heeft gemaakt met haar verhaaltjes over Pipi Langkous.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Astrid Lindgren – Deze dag, een leven” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ISBN: 9789021676548

Gewicht0.845 kg
Afmetingen221 × 154 × 41 mm
Auteur

Jens Andersen

Uitgever

Ploegsma

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Druk

1

NUR

321

Categorie: