Andre Agassi - Open

Een autobiografie

22,50

Nu besteld, donderdag in huis

Als hij had mogen kiezen had Agassi misschien nooit een tennisracket aangeraakt. Maar zijn dominante vader droomde ervan dat zijn kind tennisser zou worden. Het gevolg: een 21 jaar durende tenniscarrière met acht grand slam-titels, zestig singles-titels en Olympisch goud. In de zomer van 2006 speelt Andre Agassi uiteindelijk zijn laatste wedstrijd, op de US Open. Voor hem was dit laatste toernooi geen einde, maar juist een nieuw begin…

Over Andre Agassi

Andre Agassi (1970) is een voormalig toptennisser uit de Verenigde Staten. Zijn eerste grand slam won hij in 1992 op Wimbledon. In 1999 werd hij de vijfde speler in de geschiedenis van het tennis die alle vier de grand slams op zijn naam wist te schrijven: De Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Andre Agassi leerde tennissen van zijn vader, die koste wat kost een toptennisser van zijn zoon wilde maken. Dus moest Agassi als kind al honderden ballen per dag slaan. Dit maakte dat hij tennis haatte van jongs af aan. Hij had een hekel aan de constante druk om te presteren, maar wilde tegelijkertijd niets liever dat zijn status als wonderkind waarmaken.

In het begin van zijn carrière viel Andre Agassi vooral op door de kleurrijke kleding die hij droeg en zijn opvallend lange haardracht.
Sinds 2001 is Agassi getrouwd met de voormalig Duitse toptennisster Steffi Graf, waarmee hij samen twee kinderen heeft.

Over de biografie

Dit is een vernieuwde uitgave van Agassi’s veelbesproken autobiografie uit 2009. In deze biografie onthult Andre Agassi onthutsende feiten over zijn leven. Je leest hoe hij aan de top kwam, hoe de relatie met zijn vader was en over zijn verloren finale van Roland Garros in 1990, toen hij zich meer zorgen maakte over zijn toupet (waar niemand iets van wist) dan over de wedstrijd zelf. Ook vertelt hij op openhartige wijze zijn levensverhaal. Over zijn haat-liefde verhouding met de tennissport en de interne strijd die dit opleverde. Andre Agassi hoopt met dit boek een verhaal te vertellen dat mensen inspireert.

Gewicht 0.586 kg
Afmetingen 215 × 140 × 38 mm
Auteur(s)

Andre Agassi

Uitgever

Spectrum

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

472

Druk

2

NUR

491

Verschijningsdatum

08-05-2020