Churandy Martina – Ik ben blij

14,00

Uitverkocht

De biografie van Churandy Martina laat zien hoe het leven van een topatleet met een zeer geliefd karakter er aan toe gaat. Deze biografie laat zien hoe door de juiste persoonlijke instellingen het altijd mogelijk is om op te staan tegen tegenslagen en toch topprestaties neer te zetten.

Churandy Martina’s sportprestaties:

Ik ben blij is een toepasselijke titel voor het boek. Het is de uitspraak waar Martina bekend van werd. Waar de atleet , die op de Olympische spelen in Londen 2012 de zesde plaats haalde in de legendarische 100 meter, gevraagd werd of het resultaat hem niet tegen viel was de vrolijke Martina alleen maar blij. Hij had net een Nederlands record gelopen en was nog nooit eerder zo snel. Toch werd gedacht dat Martina beter had gekund.

Het interview werd in Nederland met luid applaus ontvangen en bij terugkomst in Nederland was Martina een van de meest geroemde Olympiërs, terwijl hij geen medaille had gewonnen. De enorme hoeveelheid positiviteit die Martina uitstraalde en zijn brede lach zorgden voor een enorme waardering bij het Nederlandse volk.

Voor 2011 kwam Martina uit voor de Nederlandse Antillen. Toen deze sportbond in 2011 ophield met bestaan besloot Churandy voor Nederland uit te komen. Martina traint veel in Amerika en reist de hele wereld over om zijn passie uit te kunnen oefenen.

Biografie Churandy Martina:

Wellicht is mei 2013 te vroeg om een biografie over Churandy Martina te schrijven. De Olympische spelen in Rio komen er nog aan en er wordt veel verwacht van de snelle atleet. De biografie van Martina gaat echter niet alleen om prestaties van wereldniveau, maar vooral ook over persoonlijke prestaties. Schrijver Frank Woestenburg heeft dit goed door en maakt een mooie biografie over de sprinter uit Curaçao.

Voor de fans van het karakter van deze blije sportman is de biografie van Churandy Martina een aanrader. De biografie staat vol leuke feiten en kleurenfoto’s en lees makkelijk weg.

ISBN: 9789043915625 Categorie: