Rafael Nadal – Rafa

12,50

Uitverkocht

In deze onthullende biografie vertelt Rafael Nadal voor het eerst wat hem een kampioen maakt. De Spaanse toptennisser wordt beschouwd als één van de beste tennissers aller tijden.

Rafael Nadal groeide op met zijn jongere zusje María Isabel op het eiland Mallorca, waar hij al zijn hele leven woont. Hij is opgevoed door zijn ouders Sebastián en Ana María. Hij is een neeft van oud-topvoetballer Miguel Ángel Nadal, die als centrale verdediger van onder andere FC Barcelona 62 interlands speelde. Rafael Nadal wordt gecoacht door zijn andere oom, Toni Nadal.

Toni Nadal wordt door Rafael gezien als zijn grote mentale voorbeeld. Zijn oom, en coach, heeft de tennisser de mentale kracht gegeven die volgens de wereldster nodig is om de top te bereiken. Discipline wordt niet bijgebracht door zachtaardig te doen. Door een harde aanpak heeft Toni zijn neefje gevormd tot een tennismachine die elke mogelijke bal kan omvormen tot een overwinning. En de aanpak van Toni en Rafael lijkt de juiste te zijn. Rafael Nadal wordt door vele kennis gezien als de beste tennisser aller tijden!

“Rafa” won vele prijzen! De Grand Slam titels stroomden binnen en Nadal zette een record neer door de meeste overwinningen ooit op Roland Garros op zijn naam te zetten. In 2008 wist de tennisser zelfs een gouden medaille te veroveren op de Olympische spelen.

Rafael Nadal is een toptenniser die opvalt doordat hij altijd normaal gebleven is. Een ware sportman, begeerd door vele vrouwen en toch altijd zeer bescheiden. “De Koning van het Gravel” vertelt dat het juist dankzij zijn geweldige discipline mogelijk is om zo’n begeerde topsporter te worden.

In de 281 pagina’s tellende biografie zijn naast inspirerende verhalen ook veel prachtige kleurenfoto’s opgenomen. De foto’s zijn beelden van de grote successen die Nadal geboekt heeft, maar ook van zijn jeugdjaren op Mallorca.

Deze biografie van Rafael Nadal is ook voor de niet-fan van tennis een aanrader. Een kampioen die voornamelijk geboren is door hard te werken en veel doorzettingsvermogen te tonen. Een mooie, inspirerende biografie!

ISBN: 9789400503076 Categorie:
Gewicht 0,504 kg
Afmetingen 230 × 150 × 23 mm
Auteur

Rafael Nadal, John Carlin

Uitgever

VIP

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Druk

4

NUR

491