Sven Kramer – Sven

6,95

Uitverkocht

Sven is de biografie van Sven Kramer, de Nederlandse topschaatser. Sven Kramer is een gedreven professional die keer op keer gaat voor het maximaal haalbare. Het is een echte winnaar die verliezen niet als een optie ziet. Vanaf jongs af aan was Sven al een echte doorzetter. Door deze instelling en zijn ongelofelijke talent heeft Sven de afgelopen jaren de schaatsbanen gedomineerd.

Het leven van Sven Kramer

Sven Kramer komt uit Nieuweschoot in Friesland. Hij is geboren in 1986 en blonk als jongetje niet direct uit als schaatstalent. Schaatsen is er vanaf de geboorte bij Sven ingeslepen. Zijn vader Yep Kramer was schaatser die in de jaren 70 en 80 in de wereldtop meedraaide. Sven groeide op met grote schaatsnamen om hem heen. Dit waren vrienden van zijn vader die langskwamen in huize Kramer.

Ook opa Hendrik Kramer kon er wat van. Hij heeft zeven keer de Elfstedentocht geschaatst en nam zes keer het Elfstedenkruisje mee naar huis. Sven Kramer heeft zelf ook de droom om de Elfstedentocht een keer rijden.

Door zijn doorzettingsvermogen en maar een doel voor ogen heeft Sven Kramer het hoogste schaatspodia bereikt. Sven Kramer domineert sinds 2005 de internationale schaatswereld. Ook tijdens de Olympische spelen van 2014 in Sochi was Sven Kramer weer aanwezig.

Biografie Sven Kramer

De biografie van Sven Kramer is geschreven door Johan Boef. Hij is een journalist en schaatsexpert die zich verdiept in het mysterie van Sven kramer. Dit leverde een onthullend portret van Nederlands grootste levende sporticoon. Sven Kramer verleende zelf geen medewerking aan het maken van deze biografie. Dit komt omdat hij het nog geen tijd vindt om een biografie te hebben. Wel heeft de schrijver vele gesprekken gevoerd met vrienden, coaches en andere schaatsers om achter het geheim van de topschaatser te komen.

In het boek staan ook de tegenslagen in zijn carrière beschreven. De blessures op ongelukkige momenten en de foute wissel tijdens de tien kilometer van de Olympische Spelen van 2010 worden uitgelicht. Deze biografie komt uit januari 2014. Hierdoor ligt de focus van dit levensverhaal op de prestaties van de topsporter voor de winterspelen in 2014.

De biografie van Sven Kramer is een echte aanrader voor elke schaatsfan. Het is een verhaal over een echte winnaar op internationaal terrein. Het boek verdiept zich in de topsportmentaliteit van de schaatser en belicht wat hem onderscheidt van andere sporters. Als je meer wilt weten over de persoon Sven Kramer of de hoogte- en dieptepunten in zijn carrière dan moet je dit boek echt lezen.

ISBN: 9789400401082 Categorie: