Edith Bosch – Expeditie Edith

hoe het gevecht met mezelf goud opleverde

15,00

Momenteel niet leverbaar

Judoka Edith Bosch zit in mei 2010 op haar eigen verjaardag. Iedereen is vrolijk, behalve de jarige zelf. Ze heeft alles, maar nog steeds blijft ze ongelukkig. Dan doet ze een belangrijke ontdekking.

Over Edith Bosch

Edith Bosch is een van Nederlands’ grootste sporters. Haar judocarrière begon al op haar zevende jaar in Den Helder. Haar droom om ballerina te worden was mislukt, maar wel weet Bosch al in 1996 haar eerste internationale titel te behalen bij de Europese Kampioenschappen.

Een sportvrouw is geboren en op 20-jarige leeftijd maakt zij haar debuut bij de Olympische Spelen in Sydney. Hier eindigde Bosch slechts op de zevende plaats, maar kreeg zij de smaak goed te pakken. De Spelen hierop volgend in Athene wist Bosch zilver te behalen in de categorie tot 70kg. In dat zelfde jaar werd zij Europees Kampioen in dezelfde klasse.

Prijzen blijven volgen, 3 medailles op de Spelen, 3 medailles waaronder 1x goud op het WK, 4x Europees Kampioen en maar liefst 7x Nederlands Kampioene. Toch blijft haar geluk haar achtervolgen.

In mei 2010 viert zij haar verjaardag temidden van vrienden en familie. Het zou een feestelijke gelegenheid moeten zijn, maar Edith zelf is minder vrolijk. Ze lijkt een droomcarrière te hebben en ook nog een gelukkig leven, maar volgens Edith moet alles beter. Waarom? Edith gaat een keer niet in gevecht op de tatami, maar ditmaal in gevecht met zichzelf. Edith leert een leuker bestaan te leiden, en durft voor het eerst echt in de spiegel te kijken.

Over de Biografie

De Judoka komt altijd over als een stoere en sterke vrouw, maar daarachter schuilt een gevoelige dame. In de biografie beschrijft Edith uitvoerig haar gevecht met zichzelf, wat een genadeloos eerlijk verhaal oplevert. Haar les om kwetsbaar te leren zijn schrijft zij van zich af en leest gemakkelijk mee alsof zij zelf aan het voorlezen is.

 

ISBN: 9789026333668 Categorie:
Gewicht 0,272 kg
Afmetingen 215 × 136 × 17 mm
Auteur(s)

Edith Bosch, Jasper Boks

Uitgever

Ambo, Anthos

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

224

Druk

1

NUR

491

Verschijningsdatum

06-04-2016