Marieke Vervoort – De andere kant van de medaille

12,50

Nu besteld, dinsdag in huis

Marieke ‘Wielemie’ Vervoort heeft in haar leven meer dromen verwezenlijkt dan de meeste topsporters ooit voor mogelijk zouden houden. Olympisch goud, wereldrecords, de Iron Man op Hawaï, Belgisch, Europees en wereldkampioen… Ze werd omringd door een uniek team van trainers, dokters, verzorgers, sponsors en vrienden die er alles aan deden om haar in de best mogelijke omstandigheden te laten presteren. Ze gaf lezingen en seminaries en toonde zich een waardige ambassadeur van haar sport in talloze interviews en documentaires. Marieke Vervoort was een van de succesvolste en meest inspirerende sporters die België ooit gekend heeft, met een palmares dat ook internationaal veel weerklank heeft gekregen.
De andere kant van de medaille is dat Marieke een progressieve spierziekte heeft en nu al vijftien jaar in een rolstoel zit. Dat ze vaak ondraaglijke pijnen lijdt en maandenlang in het ziekenhuis heeft gelegen. Dat er een medicijnpomp in haar lichaam zit en dat ze niet zonder Zenn kan, haar lieve hulphond. In samenspraak met professor Wim Distelmans heeft Marieke jaren geleden al een euthanasieverklaring opgesteld. Met die beslissing haalde ze tijdens de Paralympics in Rio (2016) de wereldpers. Haar zilveren medaille bleek inderdaad een droevige keerzijde te hebben.
In dit boek schrijft Marieke haar eigen levensverhaal. Karel Michiels weeft de dagboekfragmenten aan elkaar met spannende wedstrijdverslagen en relevante commentaren.
Met deze volwaardige biografie heeft Wielemie alweer een droom waargemaakt.

ISBN: 9789492419101 Categorie:
Gewicht 0,75 kg
Afmetingen 213 × 211 × 18 mm
Auteur(s)

Marieke Vervoort, Karel Michiels

Uitgever

Willems Uitgevers

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

220

Druk

1

NUR

491

Verschijningsdatum

23-03-2017