Rie Mastenbroek - Vergeten goud

Het leven van olympisch kampioene Rie Mastenbroek

21,99

Nu besteld, morgen in huis

Vergeten goud van Marian Rijk is een meeslepende biografie over de opkomst, het succes en de stagnatie van de Nederlandse olympisch zwemkampioene Rie Mastenbroek.

Vergeten goud van Marian Rijk vertelt het verhaal van de Rotterdamse Rie Mastenbroek die zeventien jaar oud was toen ze onder het toeziend oog van de nazi’s tijdens de Olympische Spelen in Berlijn van 1936 op drie zwemonderdelen goud haalde en op één zilver.

Marian Rijk beschrijft in Vergeten goud de opkomst, het succes en de stagnatie van supertalent Rie Mastenbroek, een meisje uit een arbeidersfamilie dat allerminst voorbestemd leek voor een leven als topsporter. Al in 1937 beëindigt ze abrupt haar loopbaan, en voor velen bleef ze “het meisje dat voor Hitler had gezwommen’. Pas tegen het einde van Mastenbroeks leven raakt Nederland doordrongen van de geweldige prestatie die zij leverde in 1936 tijdens de Olympische Spelen. Een erkenning waarnaar Mastenbroek een leven lang had gehunkerd.

Vergeten goud is een schitterende en meeslepende biografie van een uniek zwemtalent. Als geen ander slaagt Marian Rijk erin het leven van Rie Mastenbroek te verbinden met de opkomst van de Nederlandse sportcultuur, en die van de zwemsport in het bijzonder.

ISBN: 9789026351105 Categorie:
Gewicht 0.327 kg
Afmetingen 215 × 136 × 22 mm
Auteur(s)

Marian Rijk

Uitgever

Ambo, Anthos

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

256

Druk

1

NUR

320

Verschijningsdatum

11-06-2020