✓ Gratis verzending vanaf €20 ✓ Altijd de scherpste prijs ✓ Voor 22:00 besteld, morgen in huis

De jacht op Pablo Escobar – Mark Bowden

De jacht op Pablo Escobar – Mark Bowden

11,00

Uitverkocht

De jacht op Pablo Escobar is het ware verhaal achter de Netflix hitserie Narcos. De gewelddadige opkomst en ondergang van de leider van het Colombiaanse cocaïnekartel worden uitvoerig beschreven en vakkundig geanalyseerd.

Over Pablo Escobar

Pablo Escobar begon met het stelen van grafstenen, om later de overstap te maken als autodief en drugshandelaar. In de straten van Medellín, Colombia, was het lastig om niet in aanraking te komen met criminaliteit en dus week ook Escobar van het rechte pad.

In de jaren zeventig begon Escobar met zijn drugsimperium. Als drugshandelaar wist hij wat ervaring op te doen en werd gretig naar een eigen handel. Het Medellínkartel is geboren en al snel weet hij de export naar Mexico, Ecuador en de Dominicaanse Republiek te beheren.

Escobar’s handelswijze was hard en recht voor zijn raap. Met leuzen als ‘plata o plomo’ (zilver of lood) wist hij vele ambtenaren om te kopen en zijn eigen regels te bepalen. Pablo kiest zelf echter ook voor een politieke carrière, die maar van korte duur mag zijn. Zijn levensstijl past niet bij de politiek en uit wraak vermoord hij enkele belangrijke politici. Tegelijkertijd komt zijn kartel in een van de dodelijkste criminele oorlogen aller tijden met zijn concurrent, het Calikartel.

In zijn hoogtijdagen geldt Escobar als de grootste drugsbaron ooit, waarbij hij volgens FOrbes ongeveer 60 miljoen dollar per dag verdiende, wat hem de zevende rijkste man ooit maakt. Escobar wordt echter wild achterna gezeten door verschillende instanties uit verschillende landen. Zijn ondergang is verfilmd in de populaire Netflix-hitserie Narcos.

Over de Biografie

In de biografie wordt de opkomst en ondergang van Escobar gedetailleerd weergegeven. Hoe hij van simpele dief tot miljardair kwam en zijn luxe levensstijl. De handelswijze waarop hij dingen voor elkaar kreeg blijft schrikbarend. Niet alleen laat hij een spoor van geweld achter, ook moet hij zijn familie veilig houden. Als Escobar denkt niet gekrenkt te kunnen worden en met pensioen te gaan begint de echte jacht op de drugsbaron pas.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De jacht op Pablo Escobar – Mark Bowden” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ISBN: 9789022576953

Categorie: