De laatste playboy

Hein Kips, playboy tussen Bruinsma, Bardot en Sinatra

20,00

Momenteel niet leverbaar

Hein Kips (1945 – 2020) was een telg uit de Amsterdamse familie die dankzij het reclamedeuntje Liever Kips leverworst dan gewone leverworst! in het collectief geheugen van een groot deel van het Nederlandse volk is opgeslagen.

Voor Hein Kips gloorde een grote toekomst in het familiebedrijf. Maar toen hij in de worstfabriek een paard moest slachten, kon hij dat niet opbrengen. Een paard dat weet wat hem te wachten staat, gaat huilen. Dat beeld emotioneerde hem zo dat Kips rigoureus alles wat met worst had te maken de rug toekeerde. Hij werd overtuigd vegetariër.

Dankzij het Kips-familiefortuin kon Hein een goed leven leiden. Met twee uitersten. Aan de ene kant onderhield hij warme contacten met de Amsterdamse penoze, met beruchte figuren als Klaas Bruinsma, Jan Femer en Mink Kok.

Aan de andere kant begaf Hein Kips zich in de wereld van glamour, media en internationale jetset. In Nederland verkeerde hij met persoonlijkheden als prins Bernhard en Rijk de Gooyer. In het buitenland trok Kips op met super-playboy Gunter Sachs, Brigitte Bardot, vermaarde kunstenaars en had hij een gevaarlijke verhouding met de vrouw van Frank Sinatra.

Hein Kips kende tal van ups, maar ook de nodige downs, zoals een jarenlang verblijf in een erbarmelijke Duitse gevangenis. Voor dit boek openbaarde hij – met veel humor en smeuïge details – brisante geheimen over zijn bijzondere levenswandel en vriendenkring.

‘(…) een unieke blik achter de schermen van een wereld waar weinigen toegang krijgen. Hein Kips was misschien wel de enige Nederlandse playboy van wereldniveau.’

Hendrik Jan Korterink schrijft o.a. voor Nieuwe Revu en Panorama. Bestsellers waren o.a. BV Bruinsma, Haagse penoze en Cor (over Heineken-ontvoerder Cor van Hout). Recent kwam zijn boek over De Holleeders uit. Op www.misdaadjournalist.nl houdt hij dagelijks het misdaadnieuws bij.

ISBN: 9789089750099 Categorie:
Gewicht 1 kg
Auteur(s)

Hendrik Jan Korterink

Uitgever

Eleven international publishing

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

256

Druk

1

NUR

339

Verschijningsdatum

15-11-2019