Hans Kraay junior – Achter de kleedkamerdeur

12,95

Uitverkocht

De biografie van Hans Kraay junior gaat zowel over de carrière van Hans als voetballer, als over de televisiecarrière van Hansie Hansie.

Carriere van Hans Kraay junior:

Een grote voetbalcarrière had hij niet. Wel maakte de harde verdediger genoeg mee. Zo speelde hij onder meer in Noord-Amerika, Engeland en België. Nadat Hans in de jeugd van Feyenoord en AZ ’67 niet door wist te dringen vertrok hij naar de Edmonton Drillers uit Canada, waar zijn vader destijds trainer was.

Nadat de voormalig voetballer terugkeerde in Nederland bij Excelsior vertrok hij in 1980 opnieuw naar Noord Amerika. Bij de San Jose Earthquakes speelde hij onder andere samen met Guus Hiddink en George best. Nadat hij zijn knieband scheurde keerde hij terug bij Excelsior. Daar raakte hij ernstig geblesseerd toen hij een dubbele beenbreuk om liep. Veel speelde Hans niet meer, ook niet bij HFC Haarlem, waarna hij naar NAC vertrok.

Met NAC degradeerde Hans uit de Eredivisie. In de eerste divisie kreeg de rebelse Hans 15 wedstrijden schorsing. Hans vertrok naar Brighton FC uit Engeland, waarna hij alsnog zijn schorsing uit moest dienen toen hij naar RKC vertrok. Hans kwam nog ruim 10 jaar uit voor verschillende clubs en werd kampioen van de eerste divisie met De Graafschap. Hij sloot zijn carrière af in België bij FCN Sint-Niklaas.

Hans kwam uiteindelijk terecht in de entertainment nadat hij jaren werkzaam is geweest als sportverslaggever en journalist. Uiteindelijk kwam hij terecht bij televisiezender SBS6. De biografie van Hans geeft ook een beeld over hoe het er aan toe gaat achter de schermen van Voetbal International.

Biografie Hans Kraay jr:

De biografie van Hans Kraay junior staat vol met leuke anekdotes en grappige momenten. Ook is er veel herkenbaarheid in het gedrag van de oud-voetballer te vinden, die we voornamelijk uit de televisiewereld kennen. Achter de kleedkamerdeur is een vermakelijke biografie die makkelijk weg leest!

ISBN: 9789046816165 Categorie: