Jan Boskamp – Geen Gezeik

8,99

Uitverkocht

De biografie van Jan Boskamp beschrijft het karakter van een man met een eigenzinnige levensstijl. De Rotterdammer met een achtergrond in België is een bijzondere verschijning. In het televisieprogramma Voetbal International schittert hij vaak met rake klappen en bulderende lachbuien samen met René van der Gijp. In dit boek schittert Jan Boskamp wederom als zichzelf. Vol karakter en zonder gezeik!

Levensverhaal Jan Boskamp

Jan (Johannes) Boskamp is een geboren Rotterdammer. Op 21 oktober 1948 werd hij geboren. De vader van Jan was werkzaam als steward bij Feyenoord. Hij groeide op met weinig in een stad die zwaar getroffen was in de oorlog.

De voetbalcarrière van Jan begon toepasselijk bij de Rotterdamse voetbalvereniging Hoop Op Vooruitgang. Na 10 jaar vertrok de middenvelder op 17-jarige middenvelder naar Feyenoord. Daar was hij een van de eerste Nederlandse spelers die de wereldbeker voor clubs vast mocht houden.

Na een zware blessure vertrok Boskamp naar België. Daar speelde hij vele jaren voor RWDM uit Brussel. Daar werd hij aanvoerder en de club groeide uit naar een Belgische topclub.

Jan sloot zijn voetbalcarrière af bij Lierse SK. De Rotterdammer speelde in totaal 2 interlands. Ook werd hij door Feyenoord nog een jaar uitgeleend aan Holland Sport.

Na zijn voetbalcarrière werd Jan trainer. Hij heeft veel Belgische clubs getraind, waaronder zijn oude clubs RWDM en Lierse SK. Ook RWDM concurrent Anderlecht stond jaren onder zijn bewind. Buiten clubs heeft hij de nationale elftallen van Georgië en Koeweit onder zijn hoede gehad. Ook werd hij scout bij Feyenoord.

Na zijn pensioen keerde Jan Boskamp terug in Nederland. Nederland leerde de Rotterdammer opnieuw kennen doordat hij aansloot bij het televisieprogramma Voetbal International. De Nederlandse kijker loopt weg met zijn imposante persoonlijkheid en bulderende lach.

Biografie Jan Boskamp

Auteur Wim de Bock eert de volle, kleurrijke Rotterdammer in zijn eigen biografie. Zoals altijd vertelt Jan Boskamp zonder aarzelen zijn verhaal. Dit boek is een regelrechte aanrader voor liefhebbers van voornamelijk de persoon Jan Boskamp. Zijn eigenzinnige karakter komt goed terug in het boek. Geen gezeik is dan ook een passende titel!

ISBN: 9789089313867 Categorie: