José Mourinho – De filosofie van Mourinho

8,00

Uitverkocht

De biografie van José Mourinho verteld de kracht achter een van de grootste coaches die het voetbal gekend heeft. Tijdens het schrijven van deze biografie is José Mourinho nog werkzaam bij Spaanse Grootmacht Real Madrid.

Carrière José Mourinho

Een grootse voetballer was hij niet. In zeven jaar tijd kwam hij tot slechts 94 wedstrijden en 13 doelpunten. Vijf jaar na zijn relatief korte voetbalcarrière begon José Mourinho zijn leven als tolk van Sir Bobby Robson. Uiteindelijk groeide Mourinho in vijf jaar tijd mee met Sir Bobby Robson tot een succesformule die samen bij Barcelona de Copa del Rey en Europa Cup II wist te winnen. Toen Louis van Gaal het in 1997 over nam van Sir Bobby Robson bleef José Mourinho aan als assistent-trainer.

Deze periode is essentieel geweest voor de ontwikkeling van Mourinho als trainer, zo geeft hij zelf aan. Het was de filosofie van Barca, meer dan welke coach ook, die hem beïnvloed heeft. Bij Barcelona kreeg Mourinho uiteindelijk de verantwoordelijkheid om Barca B te coachen. Toen Louis van Gaal uiteindelijk vertrok kwam ook een einde aan het verblijf van Mourinho, die later terug keerde naar Portugal om daar aan zijn carrière als succestrainer te beginnen.

Biografie José Mourinho

De filosofie die Mourinho bij Barcelona opgepikt heeft hij ontwikkeld en uitgesmeerd tot een persoonlijke succesformule. “De filosofie van Mourinho” is dan ook een uiterst interessant boek voor elke voetballiefhebber! De Italiaanse journalist Sandro Modeo neemt je dan ook mee in een biografie met waarin Mourinho’s levensverhaal, voetbalfilosofie, geniale en duistere kanten naar boven komen.

De biografie van José Mourinho is een gedetailleerd en inspannend verhaal om te lezen en kan gezien worden als zware kost. Aan de andere kant is het een geweldige, diepgaande biografie voor een lezer met enige basiskennis van voetbaltactiek die zich verder wil verdiepen in de trainingsmethodiek van een omstreden succescoach met altijd hechte, collectieve elftallen!

ISBN: 9789060059135 Categorie: