Lionel Messi – Biografie

8,40

Uitverkocht

De biografie van Lionel Messi is een compleet levensverhaal van zijn jeugd tot de wereldster die hij nu is. Het boek is geschreven door Luca Caioli volgt hem al lange tijd. Dit boek is dan ook een ware bestseller geworden!

Levensverhaal Lionel Messi

Messi werd op 24 juni 1987 geboren in Rosario, een grote stad in het noord-oosten van Argentinië. Zijn vader Jorge Horácio Messi was een werknemer in de staalindustrie. De moeder van Messi werktte parttime in de schoonmaak. Messi heeft twee oudere broers; Rodrigo en Matías. Ook heeft hij een zus; María Sol.

Al op 5-jarige leeftijd ging de kleine Argentijn op voetbal. Hij begon te spelen voor Grandoli, waar zijn vader coach was. In 1995 werd zijn talent opgepikt door Newell’s Old Boys, een professionele voetbalclub uit zijn geboorteplaats.

In 2004 brak hij door in het eerste elftal van de club. Hij was op dat moment de jongste speler die ooit voor Barcelona gespeeld had. Frank Rijkaard was de coach die hem liet debuteren.

Lionel Messi is inmiddels al meerdere keren uitgeroepen tot de beste speler van de wereld. Daarnaast werd hij in maart 2010 aan de top geplaatst op de lijst van rijkste voetballers.

Messi heeft buiten het voetbal een groots imago. Hij wordt gezien als een normale jongen die gewoon houdt van voetballen. Dit maakt hem een voorbeeld voor velen. Daarnaast startte Messi in 2007 zijn eigen goede doel. Dit doel zet zich in voor kwetsbare kinderen.

Biografie Lionel Messi

Sportjournalist Luca Caioli, die ook de biografie van Cristiano Ronaldo schreef, leerde Messi kennen toen hij op 13-jarige leeftijd bij Barcelona terecht kwam. Buiten de wereldster zelf sprak hij ook met familie, vrienden, journalisten en trainers van de voetballer.

De biografie van Lionel Messi is een echte aanbeveler! Schrijver Caioli weet de juiste toon te vinden voor de liefhebbers van voetbalboeken. Het boek is niet voor niets een wereldwijde bestseller geworden!

ISBN: 9789043916424 Categorie: