Zlatan Ibrahimovic – Ik, Zlatan

15,00

Nu besteld, dinsdag in huis

Deze biografie “Ik, Zlatan” vertelt het levensverhaal van Zlatan Ibrahimovic, een grote voetballer die briljante, maar ook schandalige dingen doet op en om het voetbalveld.

Carrière Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic is de zoon van een Bosnische vader en een Kroatische moeder. Hij groeide op in een arme immigrantenwijk in Malmö, de op twee na grootste stad van Zweden. Hij speelde als jeugdspeler voor FK Bosna tot hij in de jeugdopleiding van Malmö FF werd opgenomen.

Bij Malmö FF brak hij uiteindelijk ook door in het eerste elftal. Na twee jaar kwam hij naar Nederland. Ajax was de eerste club die miljoenen aan hem uitgaf. Voor 8,2 miljoen euro kwam Ibrahimovic naar Amsterdam.

In Amsterdam liet de topvoetballer voor het eerst zijn kwaliteiten zien aan Europa. Hij speelde geweldige wedstrijden en maakte fantastische doelpunten. De spits bleek alleen niet alleen een geweldige voetballer te zijn, maar ook een man die de nodige problemen met zich mee bracht. Zo werden de gevaarlijke elleboogstoten die Ibrahimovic uitdeelde in luchtduels geregeld onderwerp van discussie in de media, maar raakte hij ook in de clinch met ploeggenoot en publiekslieveling Rafael van der Vaart.

In 2004 vertrok Zlatan voor het gigantische bedrag van 16 miljoen euro naar het Italiaanse Juventus, waarna hij nog bij Internationale, FC Barcelona en AC Milan speelde voor Paris Saint-Germain hem in 2012 kocht. Bij deze topclubs viel hij wederom niet alleen op door te spelen als geweldige spits, maar ook door zijn gedrag als ‘enfant terrible’. Bewust van zijn kwaliteiten maakte hij het verschillende trainers erg moeilijk om met hem te werken. Zlatan valt vaak op als een onomstreden voetballer, maar ook als onbereikbare voetballer met eigenzinnige keuzes. Zlatan Ibrahimovic is overduidelijk een voetballer die veel verdeeldheid teweeg brengt.

Biografie Zlatan Ibrahimovic

Ik, Zlatan is een boek dat van opvoeding tot het leven als superster het levensverhaal van deze topvoetballer vertelt. De biografie van Zlatan Ibrahimovic wordt in de sportjournalistiek beschreven als “unaniem”!

ISBN: 9789026335969 Categorie:
Gewicht 0,426 kg
Afmetingen 200 × 130 × 30 mm
Auteur(s)

Zlatan Ibrahimovic, David Lagercrantz

Uitgever

Ambo, Anthos

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

336

Druk

52

NUR

491

Verschijningsdatum

19-05-2016