Cristiano Ronaldo – Biografie

13,00

Uitverkocht

De biografie van Cristiano Ronaldo gaat over de carrière van de superster van Real Madrid. De voetballer is veelal geliefd of gehaat, maar heeft een enorme weg moeten afleggen om te staan waar hij staat. Dit boek vertelt zijn achtergrond.

Over Cristiano Ronaldo

Op 5 februari 1985 werd Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro geboren in Santo António, een buurt uit het Portugese Funchal. Zijn moeder is een kok en zijn vader een gemeentelijke tuinman. Ronaldo, zijn tweede naam, komt van voormalig Amerikaans president Ronald Reagan. Reagan was de favoriete acteur van Ronaldo’s vader.

In 1995 vertrok Ronaldo van zijn amateurclub Andorinha naar Club Deportivo Nacional (Nacional de Madeira). Slechts twee jaar later liet hij zijn familie en vrienden achter zich door voor een onbekend bedrag naar Sporting Lissabon te vertrekken. Bij die club brak hij in 2001 door.

In 2003, nadat Ronaldo slecht 25 wedstrijden voor de club gespeeld had, werd het nieuwe stadion van Sporting Lissabon geopend. Hiervoor speelde Sporting Lissabon een oefenwedstrijd tegen Engelse topclub Manchester United. De spelers van die club gaven na afloop aan liever met Ronaldo te spelen dan tegen hem. Door de verkoop van David Beckham aan Real Madrid kon Cristiano Ronaldo voor 15 miljoen gecontracteerd worden als zijn opvolger. De Portugees werd gelijk de best betaalde speler ooit bij de Engelsen.

Zijn periode in Manchester werd een succes. De superster speelde bijna 200 wedstrijden voor de club en werd als tweede speler in de historie uitgeroepen tot zowel beste speler, als grootste talent van de Engelse competitie. In 2007 toonde Real Madrid belangstelling, maar Ronaldo verlengde zijn contract. 2008 werd het meest succesvolle jaar ooit van de speler. Hij won dat jaar de Premier League, FA Cup, Champions League en de Wereldbeker voor clubteams.

In juni 2009 had Real Madrid wel succes. Voor bijna 94 miljoen euro werd de sterspeler gehaald. Datzelfde jaar liet de voetballer zijn benen verzekeren voor 100 miljoen euro. Tijdens de uitgifte van deze biografie, in juli 2013, is Ronaldo nog steeds de grootste speler bij Real Madrid. Hij heeft op deze datum zelfs meer gescoord dan gespeeld in de Spaanse Primera Division. De flankspeler scoorde liefst 200 keer in 196 wedstrijden.

Biografie Ronaldo

Luca Caioli, de schrijver van de biografie van Ronaldo, schreef eerder ook de biografie van Lionel Messi. Dit boek werd een ware bestseller! Ook deze biografie belooft wat. De passie voor voetbal van Cristiano Ronaldo wordt naar boven gehaald, maar zijn levensverhaal laat ook zien wat een mens allemaal over moet hebben om de absolute top te bereiken.

Het boek van Ronaldo is een absolute aanrader voor zowel zijn voor-, als tegenstanders. Door deze biografie te lezen kan je een echte mening vormen over zijn gedrag als mens, als voetballer en inmiddels ook als vader.

ISBN: 9789021560700 Categorie: