Cristiano Ronaldo – De Biografie

17,50

Uitverkocht

Cristiano Ronaldo is een naam die we in de voetballerij niet snel zullen vergeten. Ronaldo is de meest succesvolle voetballer ter wereld en weet record na record te verbreken. Toch weet hij veel van zijn privéleven buiten de media te houden, deze biografie weet het meest uitgebreide beeld te geven van de topvoetballer en zijn leven.

Over Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is opgegroeid op het Portugese eiland Madeira als zoon van een tuinman en kokkin. Hoewel Ronaldo een ongekend succesverhaal lijkt, is zijn jeugd wat anders. Zijn geboorte was eigenlijk ongewenst en zijn moeder heeft opzettelijk geprobeerd een miskraam uit te lokken. Een miskraam bleef uit, waardoor de jonge Cristiano toch geboren werd.

Zijn geluk vond hij in het voetbal, hij begon op jonge leeftijd te spelen bij CD Nacional, de lokale amateurclub. Op twaalfjarige leeftijd wist hij de overstap te maken naar het vasteland van Portugal en begon aan de jeugdopleiding van Sporting Lissabon. Vijf jaar later maakte Ronaldo zijn officiele debuut in het eerste elftal. In zijn eerste wedstrijd wist de vleugelaanvaller twee doelpunten te scoren.

In de zomer van 2003 kreeg Ronaldo een transfer naar Manchester United, waar hij al snel weet op te vallen. Tijdens zijn debuut weet ook Ronaldo hier meermaals het net te vinden, waarna een icoon geboren was. Intussen probeerde zijn vader het hoofd boven water te houden. Samen met zijn andere zoon verkocht hij Manchester United shirtjes van Ronaldo om vervolgens drank te kunnen kopen. Toen Ronaldo 19 jaar was overleed zijn vader ook aan zijn verslaving.

In 2009 verhuisde Ronaldo voor het toenmalige recordbedrag van 94 miljoen euro naar Real Madrid. Sindsdien weet hij zich te ontpoppen als sterspeler van dit elftal. Met zijn team wint hij meerdere keren de UEFA Champions League, wordt 2x landskampioen en wint twee keer het wereldkampioenschap voor clubs. In het succesjaar 2016 weet Cristiano ook nog eens het Europees Kampioenschap te winnen met thuisland Portugal.

Over de Biografie

Het is alom bekend dat Ronaldo het meest ijverig van zijn voetbalteam is. De nummer 7 staat dagelijks als eerste op het trainingsveld en gaat als laatste weer weg. Voetbal is zijn leven, maar van de rest van zijn leven is nog maar weinig bekend. In deze meest uitgebreide biografie weet schrijver en bestsellerauteur Guillem Balagué, onder andere bekend van de biografie van Pep Guardiola, het leven van de Portugese superster goed uit te beelden.

De ontwikkeling van Ronaldo is goed te volgen. Veel ervaringen van oud collega’s, coaches en managers geven weer hoe de man meervoudig Speler van het Jaar is geworden. De vraag is maar wat hij allemaal nog achter houdt. Met de komst van zijn recent geboren tweeling rijst maar weer de vraag: wie is de moeder van zijn kinderen? En kent deze man meer dan alleen voetbal?

Voor alle voetbal én sportliefhebbers is dit zeker een biografie die niet gemist mag worden!

 

ISBN: 9789021560700 Categorie: