GIJP – Michel van Egmond

21,99

Nu besteld, dinsdag in huis

In de biografie van René van der Gijp gaat Michel van Egmond diep in op de vaak humoristische voetbalanalist van nu. Dit is het verhaal over het mediafenomeen dat opkwam, onderging en wederopstond.

Over René van der Gijp

René van der Gijp is oud-profvoetballer en een van de populairste voetbalanalisten van de Nederlandse televisie. In het RTL programma Voetbal Inside weet René wekelijks alle Europese wedstrijden te analyseren en relativeren. Samen met Wilfred Genee en Johan Derksen praat hij wekelijks uren vol over voetbal, met hilarische gesprekken tot gevolg.

Van der Gijp begon zijn profcarrière bij Sparta, waarna hij onder andere bij PSV en SC Heereveen in de Eredivisie heeft gespeeld. Ook heeft Gijp nog een aantal seizoenen over de grens mogen voetballen, onder anderen in Lokeren (België) en Zwisterland.

Na zijn eigen voetbalcarrière is hij analist geworden bij het programma Voetbal International, waar hij in 2010 voor werd genomineerd bij de Televizier Talent Award. In 2011 trok van der Gijp zich terug van televisie nadat hij burn-out was geraakt. Deze burn-out is de rode draad door het boek GIJP, wat een aantal maanden van het leven van René optekent.

Over het boek

Michel van Egmond heeft als redacteur van Voetbal International van dichtbij meegemaakt hoe het leven van René van der Gijp eruit ziet. Hij weet dan ook als geen ander weer te geven hoe de man in elkaar zit die enerzijds voldurend aan het lachen is, maar ook zijn mindere momenten heeft beleeft. Het boek geeft onder andere een blikje achter de schermen van het tv-programma en zit vol hilarische anekdotes.

Het boek is de winnaar van de NS Publieksprijs 2013

ISBN: 9789071359477 Categorie: ,
Gewicht 0,39 kg
Afmetingen 200 × 140 × 27 mm
Auteur(s)

Michel van Egmond

Uitgever

VI Boeken

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Druk

1

NUR

489

Verschijningsdatum

21-05-2012