Hans Kraay jr. – Kraay

19,99

Uitverkocht

Hans Kraay jr. is al jaren een van de meest spraakmakende figuren in het Nederlands voetbal. In het jaar waarin hij als trainer voor het eerst op eigen benen mag staan gaat hij samen met auteur Vincent de Vries op zoek naar de tien personen die hem het meest hebben beïnvloed.

Over Hans Kraay jr.

Sinds zijn geboorte is Kraay niet meer weg te denken uit het Nederlands voetbal. Als zoon van voormalig voetballer Hans Kraay sr. is hij zijn opleiding bij Feyenoord begonnen en is zo doorgestroomd naar het profvoetbal.

Hansie-Hansie stond bekend als een harde verdediger, die er niet vies van was om een overtreding te maken. Kraay was nooit echt verbonden aan één club, omdat hij in de periode 1977-1997 heeft gespeeld bij minstens vijftien voetbalclubs. Met een aantal korte avonturen in het buitenland (VS, Canada, Engeland en België) heeft Hans voornamelijk in de Nederlandse competities gespeeld.

Na zijn spelerscarrière is Hans aan de slag gegaan als televisiepresentator en is hij trainer geworden bij verschillende amateurclubs. Tot aan 2015 stond Kraay onder contract van SBS waar hij voornamelijk amusementsprogramma’s presenteerde, maar bekend werd door zijn analyses bij het Nederlands Elftal. Tegenwoordig heeft Hans zijn rentree gemaakt als trainer bij FC Lienden en is hij analist bij de betaalde sportzender Fox Sports. Regelmatig schuift hij aan bij het RTL-programma Voetbal Inside, waar hij met regelmaat voor paal wordt gezet.

Over de Biografie

De nieuwe biografie is een geheel ander boek dan de eerder verschenen biografie van Hans Kraay jr. In deze nieuwe versie gaat Hans op zoek naar zijn verleden en is de basis de man die hij nu is. De nu humoristische Hans kent nog vele trekken vanuit zijn vroegere carrière, hoewel hij niet meer direct op de man speelt weet hij nog vaak uit zijn slof te schieten. Wat vaak hilarische anekdotes oplevert. In deze biografie gaat Hans langs tien van zijn vrienden, waaronder René van der Gijp, Johan Derksen, Guus Hiddink, Kees Jansma, Simon Kistemaker én zijn familie, onder wie Hans Kraay sr. en Sofie Kraay.

ISBN: 9789048834235 Categorie: ,
Gewicht 0,335 kg
Afmetingen 211 × 135 × 24 mm
Auteur(s)

Vincent de Vries

Uitgever

Voetbal Inside

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

256

Druk

1

NUR

491

Verschijningsdatum

25-10-2016