Johan Cruijff – De Biografie

de biografie

26,99

Nu besteld, dinsdag in huis

Vrijwel iedereen denkt Johan Cruijff te kennen en dat is niet zo gek: zijn illustere carrière voltrok zich grotendeels in de schijnwerpers. Maar als mens en zelfs als sportman bleef hij in veel opzichten een mysterie. Waarom vocht hij zoveel conflicten uit? Waarom ging hij niet naar het WK 1978 en werd hij geen bondscoach in 1994? Wat stond er in de psychologische rapporten over hem? Gebruikmakend van unieke documenten en puttend uit honderden interviews met klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, medespelers, zakenpartners en familieleden geeft Auke Kok op deze en vele andere vragen antwoord. Dat doet hij in de eerste volledige biografie van deze kwajongen, familieman, aanvoerder, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier.

Zijn levensverhaal is als een schelmenroman over een volksjongen die uitgroeit tot een mondiaal fenomeen. Johan Cruijff, De biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed vormgaf, hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze ‘Jopie’ zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en weldoener – en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.

Deze biografie, geschreven door Auke Kok, weet in de eerste dagen al veel teweeg te brengen. Is het wel waar wat er allemaal over De Eeuwige Nummer 14 wordt gezegd? Of is de schrijver slechts op zoek naar sensatie? Lees deze spraakmakende biografie en maak zelf op wat je ervan vind!

Gewicht 0,914 kg
Afmetingen 229 × 151 × 55 mm
Auteur(s)

Auke Kok

Uitgever

Hollands Diep

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

640

Druk

1

NUR

491

Verschijningsdatum

15-11-2019