Johan Cruijff – Mijn Verhaal

de autobiografie

22,99

Momenteel niet leverbaar

Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is wereldwijd een icoon en wellicht wel de beste speler aller tijden. Zijn speelstijl, filosofie en speelsystemen zijn nog steeds relevant en van grote invloed voor veel clubs. In deze autobiografie is het woord aan hemzelf, Johan geeft weer wat hém bezighield en hoe zijn kijk op het voetbal is.

Over Johan Cruijff

Johan Cruijff, de eeuwige nummer 14 behoeft weinig introductie. Vrijwel iedereen kent de Verlosser van het voetbal wel, vooral degenen die hem hebben zien spelen zullen hem nooit vergeten.

Cruijff begon zijn voetbalcarrière bij Ajax, waar hij vanaf zijn zesde al voetbalde. Hij doorliep hier de jeugdopleiding en niet veel later tekende hij zijn eerste profcontract. Met Ajax won Cruijff 1x de Eurpoacup I en werd hij 8x landskampioen.

Na zijn tijd bij Ajax koos Cruijff voor het Spaanse FC Barcelona, waar hij is korte tijd uitgroeide tot een waar clubicoon. De jonge aanvaller heeft veel betekent voor FCB en heeft hen geholpen te klimmen naar de Europese top.

Na zijn tijd bij FC Barcelona koos hij voor Amerika, waar hij voor verschillende clubs speelde om vervolgens weer terug te keren bij Ajax. Na twee seizoenen nam de Ajacied afscheid en speelde hij nog één seizoen bij aartsrivaal Feyenoord, waar hij zijn profcarrière afsloot.

Tijdens zijn voetbalcarrière was Cruijff minstens zo belangrijk voor het Nederlands Elftal, waar hij 48 interlands speelde. In 1974 werd met hem de finale van het WK gehaald, die helaas met 1-2 werd verloren van West-Duitsland.

Niet alleen als speler is Johan Cruijff actief en belangrijk geweest, ook heeft hij een imposante trainerscarrière achter de rug. Als trainer van Ajax en FC Barcelona, plus het nationale team van Catelonië heeft hij zijn speelsystemen én zichzelf waarlijk onsterfelijk gemaakt in het voetbal.

Op 24 maart 2016 is Het orakel van Betondorp overleden in zijn woonplaats Barcelona, Johan werd 68 jaar.

Over de biografie

Een half jaar na de dood van Johan Cruijff is zijn autobiografie verschenen. Journalist Jaap de Groot (Telegraaf) was de persoon waar Cruijff zijn levensverhaal aan heeft gedeeld en die het in zijn eigen woorden heeft opgeschreven. De biografie vertelt het verhaal van de beste voetballer aller tijden, die vooral zijn familie bedankt heeft voor zijn successen. Het boek bevat inspirerende, grappige, maar ook droevige anekdotes van de eeuwige nummer 14. Gepaard met foto’s en plaatjes is het leven van Johan Cruijff weergegeven, uiteraard gevuld met de bekende en hilarische Cruijffiaanse uitspraken.

ISBN: 9789046821152 Categorie:
Gewicht 0,466 kg
Afmetingen 230 × 151 × 26 mm
Auteur(s)

Johan Cruijff

Uitgever

Nieuw Amsterdam

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

288

Druk

2

NUR

491

Verschijningsdatum

06-10-2016