✓ Gratis verzending vanaf €20 ✓ Altijd de scherpste prijs ✓ Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Johan Cruijff – Mijn Verhaal

Johan Cruijff – Mijn Verhaal

20,00

Op voorraad

Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is wereldwijd een icoon en wellicht wel de beste speler aller tijden. Zijn speelstijl, filosofie en speelsystemen zijn nog steeds relevant en van grote invloed voor veel clubs. In deze autobiografie is het woord aan hemzelf, Johan geeft weer wat hém bezighield en hoe zijn kijk op het voetbal is.

Over Johan Cruijff

Johan Cruijff, de eeuwige nummer 14 behoeft weinig introductie. Vrijwel iedereen kent de Verlosser van het voetbal wel, vooral degenen die hem hebben zien spelen zullen hem nooit vergeten.

Cruijff begon zijn voetbalcarrière bij Ajax, waar hij vanaf zijn zesde al voetbalde. Hij doorliep hier de jeugdopleiding en niet veel later tekende hij zijn eerste profcontract. Met Ajax won Cruijff 1x de Eurpoacup I en werd hij 8x landskampioen.

Na zijn tijd bij Ajax koos Cruijff voor het Spaanse FC Barcelona, waar hij is korte tijd uitgroeide tot een waar clubicoon. De jonge aanvaller heeft veel betekent voor FCB en heeft hen geholpen te klimmen naar de Europese top.

Na zijn tijd bij FC Barcelona koos hij voor Amerika, waar hij voor verschillende clubs speelde om vervolgens weer terug te keren bij Ajax. Na twee seizoenen nam de Ajacied afscheid en speelde hij nog één seizoen bij aartsrivaal Feyenoord, waar hij zijn profcarrière afsloot.

Tijdens zijn voetbalcarrière was Cruijff minstens zo belangrijk voor het Nederlands Elftal, waar hij 48 interlands speelde. In 1974 werd met hem de finale van het WK gehaald, die helaas met 1-2 werd verloren van West-Duitsland.

Niet alleen als speler is Johan Cruijff actief en belangrijk geweest, ook heeft hij een imposante trainerscarrière achter de rug. Als trainer van Ajax en FC Barcelona, plus het nationale team van Catelonië heeft hij zijn speelsystemen én zichzelf waarlijk onsterfelijk gemaakt in het voetbal.

Op 24 maart 2016 is Het orakel van Betondorp overleden in zijn woonplaats Barcelona, Johan werd 68 jaar.

Over de biografie

Een half jaar na de dood van Johan Cruijff is zijn autobiografie verschenen. Journalist Jaap de Groot (Telegraaf) was de persoon waar Cruijff zijn levensverhaal aan heeft gedeeld en die het in zijn eigen woorden heeft opgeschreven. De biografie vertelt het verhaal van de beste voetballer aller tijden, die vooral zijn familie bedankt heeft voor zijn successen. Het boek bevat inspirerende, grappige, maar ook droevige anekdotes van de eeuwige nummer 14. Gepaard met foto’s en plaatjes is het leven van Johan Cruijff weergegeven, uiteraard gevuld met de bekende en hilarische Cruijffiaanse uitspraken.

Beoordelingen

 1. Rein Mulder

  Watergraafsmeer Rein Mulder 1955 Amsterdam
  Geschreven over Johan Cruijff – Mijn verhaal, Geweldig boek in mijn jeugd woonde ik in laplacestraat in watergraafsmeer aan Galileiplantsoen en om de hoek de Middenweg op en naar Ajax stadion de Meer. Als jongen speelde ik bij Zeeburgia dat ik 7 jaar was mocht ik mee trainen en met 8 jaar competitie speelden.Dat ik paar jaar ouder was dagelijks bij stadion Ajax was op weg met het winnen van de eerste cup met de grote oren, en ik haalde de ballen die de iconen overschoten op trainingsveld. Piet Keizer liep altijd meter of 10 achter de groep aan bloedje dood aan al dat loop training van Heer Michels. Was kind aan huis en wedstrijden keek ik op middenweg voor electra winkel in de avond glipte ik de deur uit en keek met nog meer mensen de wedstrijd.Had het touw door brievenbus gelaten dus kon stiekum weer naar binnen. Ajax won de cup 3 x keer op rij en het werd steeds drukker aan de Meer.Er werden vrijwilligers ingehuurd om mensen buiten te houden.Maar de bekenden ouderen mochten altijd wel door met bolknak sigaren. of Ik kwam meestal via voorland over de sloot plank zo binnen.Voetballen was mijn lust en leven. Spijbelen voor Johan en Piet ja dat deed ik. Boek is geweldig lees hem zeker nog een keer vooral als je jeugd Ajax was, in de Arena kon ik mijn weg nooit meer vinden. sfeer was weg alleen de heerlijke wiet lucht was herkenbaar. Wij hadden in die tijd een jeugd van buiten spelen geen auto”s maar voetballen. Je boek is een pracht stuk werk en met plezier gelezen.
  Jordi heb ik nog zien voetballen bij Blauw wit toernooi moeder Cruijff kwam ook kijken.
  De familie Cruijff is een voorbeeld voor sportwereld, wat hij met de Foundation doet nooit een schande verhaal en een fijn persoonlijkheid.Al mijn spullen die ik door de jaren heen heb gekregen liggen nu in de Arena destijds aan de Heer Tijsterman gegeven voor museum die ze in de kille Arena wilde opzetten.
  Het enige bekende was de wietlucht bij de wedstrijd die bekend voor kwam

  Johan Cruijff was een mijn jeugd en wat heb ik genoten het grote geld had het voetballen nog niet verziekt. Ook het WK 1974 meegemaakt.
  Klinkt gek maar mis je verhalen nog elke week.

  Rein Mulder junior 1955 Amsterdam

 2. Paul

  Pracht verhaal van een Jongen die zijn passie en icoon aan het werk ziet geweldig om te lezen.

  Paul

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ISBN: 9789046821152

Categorie: