Leo Beenhakker – Het werd stil aan de overkant

10,00

Momenteel niet leverbaar

Leo Beenhakker zette dit jaar na 50 een punt achter zijn loopbaan in “de poel van jolijt die profvoetbal heet’. In Don Leo – Het werd stil aan de overkant geeft de trainer een nabeschouwing. De biografie is geschreven met sportjournalist Bert Nederlof

Leo Beenhakker (1942) is ongetwijfeld de kleurrijkste trainer uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. De Rotterdammer was coach van liefst vijftien profclubs in Nederland, Spanje, Mexico, Zwitserland en Turkije. Bovendien was Beenhakker bondscoach van Nederland, Saoedi-Arabië, Polen en Trinidad en Tobago.
Hij werd drie keer landskampioen met Real Madrid, tweemaal met Ajax en hij bezorgde Feyenoord in 1999 de laatste landstitel. Na zijn eerste kampioenschap met Real Madrid kreeg hij de eretitel Don Leo. Dieptepunt was het WK van 1990 waarin Nederland roemloos werd uitgeschakeld, waarna Beenhakker aangaf dat 75 procent van alle ellende niet naar buiten was gekomen. Daar gaat hij 25 jaar later eindelijk uitgebreider op in.
In 2015 was Beenhakker vijftig jaar actief in de voetballerij waarin hij ook nog een aantal andere functies bekleedde. Don Leo was bovendien populair door zijn gevoel voor humor en zijn opmerkelijke uitspraken.
In deze biografie vertelt de markante trainer zijn opzienbarende memoires aan Bert Nederlof (1946) die ruim 35 jaar redacteur was van Voetbal International en 20 jaar verslaggever bij Langs de Lijn.

ISBN: 9789492199270 Categorie: Tags:
Gewicht 0,421 kg
Afmetingen 211 × 139 × 27 mm
Auteur

Bert Nederlof

Uitgever

edicola sport

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

272

Druk

1

NUR

491