Neymar – de atleet, de superster en de mythe

7,50

Uitverkocht

Deze biografie gaat over de nog jonge voetbalster Neymar. De aanvaller is het Braziliaanse wonderkind dat wordt gezien als de nieuwe Pele. De titel ‘de atleet, de superster en de mythe’ benadrukt zijn nog jonge leven en richt zich op zijn jeugd en flitsende ontwikkeling in zijn carrière.

De carrière van Neymar

Neymar da Silva Santos Junior doorliep de jeugdopleiding van Santos, de Braziliaanse club waar hij in maart 2009 debuteerde. Op jonge leeftijd ontving Neymar al verschillende prijzen. Hij won in 2011 de Bola de Oure, de prijs voor de beste voetballen in de Braziliaanse Série A. Datzelfde jaar kreeg hij van de FIFA de Puskàs Award voor het scoren van het mooiste doelpunt van het seizoen. Neymar werd in 2011 en 2012 verkozen tot beste Zuid-Amerikaanse voetballer. Ook won hij in 2010, 2011 en 2012 de prijs van topschutter in de Braziliaanse competitie. Neymar speelde in totaal meer dan 200 wedstrijden voor Santos voordat hij de overstap maakte naar Barcelona, in deze wedstrijden scoorde hij 136 keer.

Neymar is in het seizoen 2013/2014 verhuist van Santos naar het grote FC Barcelona. Bij het Zuid-Amerikaanse Santos heeft Neymar alles gewonnen, waardoor hij de stap waagt naar het grote Barca. Bij FC Barcelona werd Neymar ontvangen door tienduizenden toeschouwers, waarna hij het contract tekende onder een vijfjarig contract.

De internationale carrière van Neymar begon bij de nationale jeugdselectie voor het WK 2009 onder de 17. Zijn eerste ervaringen op het hoogste niveau had Neymar onder bondscoach Luiz Felipe Scolari. Hij riep Neymar op voor de FIFA Confederations Cup in 2013. Tijdens dit toernooi wist Neymar vier keer te scoren in vijf wedstrijden, de belangrijkste treffer maakte hij in de finale tegen Spanje, die met 3-0 gewonnen werd. Neymar werd uitgeroepen tot de beste speler van de Confederations Cup.

Biografie Neymar

In de biografie verteld Neymar zijn levensverhaal. In de biografie staat het tragische ongeluk in zijn eerste levensjaar, de moeilijke jeugd en de razendsnelle carrière in het topvoetbal. Het boek is geschreven door Ivan More en Mauro beting. Het boek is gemakkelijk te lezen en nodigt je uit te blijven lezen. Het boek is een aanrader voor iedere voetballiefhebber.

ISBN: 9789048820061 Categorie: