Nii Lamptey

De vloek van Pelé

21,95

Momenteel niet leverbaar

Nii Odartey Lamptey wordt op veertienjarige leeftijd door de grote Pelé zelf als zijn opvolger aangewezen. De Ghanees schittert op een jeugd-WK en wordt ingelijfd door het Belgische Anderlecht, waar hij op wonderbaarlijke wijze terechtkomt.
Lamptey scoort bij zijn debuut en is nog steeds de jongste doelpuntenmaker in de Belgische competitie ooit. Ook maakt hij ondertussen furore met de jeugdteams van Ghana. Na een goed seizoen bij PSV Eindhoven glijdt zijn carrière echter af en wordt het langzaam duidelijk dat Lamptey Pelé niet zal evenaren.
Lamptey krijgt niet de carrière die hij verdient. Een moeilijke jeugd, nauwelijks scholing, blessures en een foute spelersmakelaar dragen daar aan bij, maar ook het verlies van twee van zijn kinderen en een fout huwelijk dragen bij aan zijn persoonlijke drama.
Zijn zwaarste opgave moet dan nog komen: in 2013 komt Nii er na een huwelijk van negentien jaar achter dat de drie kinderen die hij heeft met zijn vrouw, niet zijn biologische kinderen blijken. Een slepende rechtszaak volgt en Nii geeft toe zelfmoord overwogen te hebben.
Uiteindelijk weet Nii al zijn problemen te overwinnen: “Ik zie mezelf niet als een verliezer. Ik ben een overlever die weigert zich kapot te laten maken.’
Joris Kaper (1981) is media freelancer en voetbalfan, en schrijft onder andere voor Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur in Nederland. Joris neemt in eerste instantie contact op met Nii Lamptey voor een interview, maar al gauw komt het idee voor een boek ter sprake en reist hij af naar Ghana, waar Nii Lamptey uitgebreid zijn bijzondere levensverhaal vertelt
“Lamptey was een grote belofte, maar heeft dat niet kunnen waarmaken, zo simpel is het.’
– Michel Verschueren, oud-manager van Anderlecht
“In elke wedstrijd liet hij van zich spreken, maakte regelmatig goals.’
– Aad de Mos, oud-trainer van o.a. PSV en Anderlecht

ISBN: 9789492920720 Categorie:
Gewicht 0,341 kg
Afmetingen 210 × 140 × 22 mm
Auteur(s)

Joris Kaper

Uitgever

edicola sport

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

224

Druk

1

NUR

491

Verschijningsdatum

01-04-2019