Oorlog in de 16

Het succes van de Utrechtse voetbalschool

17,99

Nu besteld, dinsdag in huis

”Spelers uit Utrecht pik je er zo uit. Ze staan bij een muurtje nooit met hun handen voor het kruis en kijken de schutter aan met een blik van Wááág ‘t eens! We weten je te vinden, hoor!” JAN WOUTERS
Voor een middelgrote stad heeft Utrecht door de tijden heen een ongelooflijke hoeveelheid topvoetballers voortgebracht: Willem van Hanegem, Marco van Basten, Wesley Sneijder, Jan Wouters, Tonny van der Linden, Hans van Breukelen, Reinier Kreijermaat, Robbie de Wit, Hans Kraay, Rob Alflen, Leo van Veen, John van Loen, Ismaïl Aissati, Joop van Maurik, Zakaria Labyad, Gert Bals, Ronald Spelbos, Jean-Paul de Jong, Gerald Vanenburg… de lijst is eindeloos.
Schrijver en cultuurreporter Rob van Scheers (Utrecht, 1959) gaat op zoek naar het geheim van deze Utrechtse voetbalschool, geboren uit clubs als D.O.S., Elinkwijk, Velox en uiteraard ook FC Utrecht. Zo pakt ”Oorlog in de 16” uit als een nooit eerder geziene hommage vol verrassende geschiedschrijving, persoonlijke herinneringen en vooral Utrechtse humor, die ook voetbalfans van ver buiten de Domstad zal aanspreken.
Rob van Scheers, journalist en schrijver van o.a. ”Drie akkoorden en de waarheid” (2014), samen met Ronald Giphart ”Kuipkoorts” (2015) en de biografie ”Paul Verhoeven – Een filmersleven” (2017). In zijn jeugd bezocht Rob met zijn vader afwisselend de wedstrijden van D.O.S., Elinkwijk en Velox, en trapte hij zelf een balletje bij UVV.
De pers over ”Kuipkoorts” (shortlist beste sportboek 2016):
‘Wat een leuk boek!’ Dolf Jansen, Spijkers met koppen
‘Verliezen heeft in dit boek ook enorme attractie.’ Met Het Oog Op Morgen
‘Kuipkoorts leest makkelijk weg en is met zelfspot geschreven.’ NRC Handelsblad

ISBN: 9789462970946 Categorie:
Gewicht 0,34 kg
Afmetingen 215 × 141 × 22 mm
Auteur(s)

Rob van Scheers

Uitgever

Uitgeverij De Kring

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

256

Druk

1

NUR

489

Verschijningsdatum

29-06-2018