Rob Jansen – DEAL

Met Rob Jansen achter de schermen van het topvoetbal

19,99

Momenteel niet leverbaar

Rob Jansen is een van de meest succesvolle voetbalmakelaars in Europa. Vele miljoenentransfers heeft hij voorbereid in bestuurskamers in de meest grote voetballanden ter wereld. Michael van Egmond reisde met hem mee en doet verslag van alles wat hoe het eraan toegaat in de wereld van de transferdeals in het voetbal.

Over Rob Jansen

Sportschrijver Michel van Egmond (bekend van onder anderen ‘Gijp’, ‘Kieft’, ‘De wereld volgens Gijp’ en ‘King’) volgt in DEAL het onbekende leven van voetbalagent Rob Jansen. Van Egmond portretteert de oud-vakbondsman die uiteindelijk koos voor een commerciële rol als agent van ontelbare voetballers en trainers die menig voetbalfan zal kennen. De auteur reist businessclass met mee met Rob Jansen door heel Europa. Hij schuift aan bij besprekingen in Manchester, Liverpool of Istanbul en krijgt zo een kijkje in de gesloten keuken van het topvoetbal. Het werk van Rob Jansen speelt zich af in mooiste stadions en bestuurskamers in de grootste voetballanden. Van Egmond is aanwezig bij de voorbereiding van miljoenendeals en doet op geheel eigen wijze verslag van de verbazing waarmee hij toekijkt.

 

Over de biografie

Dit boek is anders dan de eerdere sport biografieën van deze auteur. Het boek leest gemakkelijk weg en de observaties zijn uiterst genadeloos en voorzien van omschrijvingen waar de verbazing van afdruipt. DEAL is een absolute aanraden voor wie altijd al heeft willen weten hoe het spel achter de schermen gespeeld wordt in het voetbal. De verdeling van de knikkers vindt plaats tussen clubs, spelers, families, voetbalagenten en mensen met volmachten van spelers. Rob Jansen gaat door het vuur voor zijn spelers, zijn mensen en zijn fee. Jansen kan snoeihard zijn waar nodig, met Haagse humor. Opvallend genoeg gebruikt Rob Jansen geen e-mail, de telefoon is zijn middel om deals mee te beklinken.

Een geweldig boek over de gesloten transferwereld áchter het voetbal.

 

Gewicht 0,363 kg
Afmetingen 210 × 135 × 25 mm
Auteur(s)

Michel van Egmond

Uitgever

Inside

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

272

Druk

1

NUR

489

Verschijningsdatum

19-11-2019