De man van mijn moeder

26,99

Nu besteld, dinsdag in huis

Lotte zou alles doen voor haar geliefde.
Haar leven voor hem geven, als het moest.
Alleen… haar geliefde was haar zoon…

Dit is een waargebeurd verhaal over een incestueuze moeder-zoon relatie. Hoe kon Lotte zo worden? Haar jeugd in het nazi-Duitsland van Hitler blijkt de sleutel. Minutieus schildert de auteur hoe Lotte de verwerking van haar bizarre verleden stelselmatig uit de weg gaat en haar gefrustreerde liefde op haar zoon Walter projecteert. Hoe zij van slachtoffer tenslotte tot dader wordt…
Het is Walter die de cirkel uiteindelijk doorbreekt. Maar de relatie met Lotte zal hem decennialang blijven achtervolgen, tot de ontmoeting met een jonge vrouw zijn leven een andere wending geeft. Hij slaagt waar Lotte faalde: hij verwerkt zijn verleden en laat het los.
Maar dan kruist Lotte nogmaals zijn pad…
De zinderende finale van deze psycho-erotische roman vindt zijn ontknoping pas op de laatste bladzijden…

Een verontrustend boek over de levenslange gevolgen van een getroebleerde jeugd en de (on)mogelijkheid daarmee af te rekenen; over het al dan niet autonome karakter van de menselijke seksualiteit; over het ontstaan van waanzin en de geheel eigen logica daarvan.

Aan het eind blijft de vraag wie over Lotte zal durven oordelen, laat staan haar veroordelen, nadat men haar tot in de intiemste details heeft leren kennen.

Benjamin W. van ’t Hof (1953) volgde de opleiding Maatschappelijk Werk aan de toenmalige Sociale Academie CICSA te Amsterdam. Hij werkte aansluitend als maatschappelijk werker in de verslavingszorg.

Van ’t Hof schrijft zijn hele leven al, maar trad pas in 2000 voor het eerst in de openbaarheid met zijn korte verhaal De steen, waarmee hij direct een prijs won. Later werden andere verhalen eveneens bekroond en sommige werden gepubliceerd.

Nu maakt hij op 68-jarige leeftijd zijn romandebuut met De man van mijn moeder.

Daarnaast schreef hij een zelfhulpboek voor mensen met ernstige psychische problemen onder de titel Een spoor van leven – een reisgids voor mensen die geen uitweg meer zien. Dit boek zal naar verwachting najaar 2021 verschijnen.

Gewicht 0.855 kg
Afmetingen 232 × 157 × 42 mm
Auteur(s)

Benjamin W. van ’t Hof

Uitgever

Uitgeverij Blooming

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

531

Druk

1

NUR

301