Stikstof

12,50

Nog niet verschenen, bestel nu en ontvang het boek op 15-11-2021

VOOR HET EERST ALLE ASPECTEN VAN STIKSTOF IN ÉÉN BOEK

Voor de coronacrisis was er een andere crisis waardoor Nederland de adem inhield. De stikstofcrisis. De bouw van nieuwe projecten werd stilgelegd, het verkeer werd aan banden gelegd en boeren kregen de wacht aangezegd. Er zijn inmiddels ruim twee jaar verstreken sinds de Raad van State de uitspraak deed over de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS); daarmee zat van het ene op het andere moment Nederland op slot. De Raad van State keurde niet zozeer de programmatische aanpak af, maar oordeelde dat er te weinig beleid was om de daling van de stikstofdepositie te realiseren. Deze daling is noodzakelijk om de natuur in Nederland te beschermen.

Er is sindsdien veel geschreven over stikstof. Het is opvallend dat er nergens een overzicht is van de historie van het probleem, de achtergronden, de belangrijkste zaken die spelen en de mogelijke aanpak. In Stikstof. De sluipende effecten op natuur en gezondheid is voor een breed publiek de stikstofproblematiek op een rijtje gezet. Het boek is geïllustreerd met vele infographics in kleur.

Stikstof is het tweede deel in een nieuwe serie vol actuele kennis op het gebied van de biologische- en gezondheidswetenschappen, geschreven door vooraanstaande wetenschappers, i.s.m. Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM).

ISBN: 9789088031144 Categorie:
Gewicht 1 kg
Auteur(s)

Jan Willem Erisman, Wim De Vries

Uitgever

F.C. Klap

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

128

Druk

1

NUR

910