Chris Froome – Biografie

zijn opmerkelijke opkomst

20,99

Momenteel niet leverbaar

De biografie van Chris Froome komt uit vlak nadat hij in 2013 de Tour de France heeft gewonnen. In 2012 werd hij nog tweede achter Bradley Wiggins. Froome begon pas op late leeftijd met wielrennen. Het boek vertelt veel over de verassende opkomst van de topsporter.

Over Chris Froome

Op 20 mei 1985 werd in Nairobi (Kenia) Christopher Froome geboren. Hij stamt af van zijn Keniaanse moeder Jane en Britse vader Clive. Froome nam de Britse nationaliteit aan en vertrok naar de Engelse graafschap Warwickshire. Hij heeft twee broers; Jonathan en Jeremy. De vader van Froome was professioneel hockeyer en heeft nog bij het Engelse nationale jeugdteam gespeeld.

Op 12-jarige leeftijd nam de moeder van Chris hem mee naar een wielerwedstrijd. Daar leerde hij professioneel wielrenner David Kinjah kennen. Kinjah werd zijn mentor en trainde veel met hem in de bergen van Nairobi.

Op slechts 14-jarige leeftijd vertrok Froome naar Zuid-Afrika om daar naar school te gaan. Hij heeft economie gestudeerd aan de universiteit van Johannesburg. Daar leverde hij zijn mountainbike in en startte met wegritten. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de bergen van Nairobi kon hij een specialiteit voor klimmen ontwikkelen.

Pas op 22-jarige leeftijd werd Chris Froome professional. Hij verliet na twee jaar studeren zijn studie om te rijden bij het Zuid-Afrikaanse team Konica Minolta. Compleet onverwachts kreeg hij in 2010 een contract bij het Britse team Sky. In 2011 brak Froome pas echt door. Om twee jaar later, op 28-jarige leeftijd, de Tour de France op zijn naam te schrijven.

Biografie Chris Froome

Het boek vertelt het verhaal van de opmerkelijke opkomst van de wielrenner. Het verhaal is geschreven door journalist David Sharp. De biografie van Chris Froome is een aanrader voor de liefhebber van de wielersport. Wie wil lezen over zijn onverwachte opkomst en passie voor de sport heeft aan dit boek geweldig leesvoer!

ISBN: 9789043916462 Categorie:
Gewicht 0,492 kg
Afmetingen 230 × 150 × 28 mm
Auteur(s)

David Sharp

Uitgever

Tirion Sport

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

304

Druk

1

NUR

491

Verschijningsdatum

05-08-2013