Peter Sagan - Portret van een Alleskunner

portret van een alleskunner

10,00

Nu besteld, vrijdag in huis

Hij is pas 27 jaar oud en fietst nu al de sterren van de hemel. Hij wordt in één zucht genoemd met grote namen als Messi en Eddy Merckx. Maar wie is Peter Sagan nu echt?

Over Peter Sagan

Peter Sagan is een Slowaakse allround wielrenner met een ijzersterke sprint. Bij zijn eerste vijf pogingen heeft hij het voor elkaar gekregen vijf keer de groene trui in de Tour de France te bemachtigen. Ook volgde hij in 2016 zichzelf op als wereldkampioen wielrennen.

Sagan is jong begonnen met wielrennen, maar is ook actief in mountainbiken en veldrijden. Zijn enorme talent is niet onopvallend gebleven, aangezien hij etappe na etappe wint en vele klassiekers op zijn naam heeft gezet. De wielerwereld is ondersteboven van de Slowaak, mede door zijn opvallende karakter.

De harten van het publiek worden veroverd wanneer Sagan aan de startstreep staat. Fans lopen met hem weg door zijn aanvallende stijl, slimme manier van koersen en uiteraard zijn wheelies. Zijn humor en passie maakt de wielersport weer een sport voor echte mannen, zoals hij al tijden niet meer lijkt te zijn.

Over het boek

De biografie van Sagan onthult wat er schuil gaat achter het imago van de wielrenner. Is het een man uit een miljoen, of is het slechts een marketingstrategie? De wielerwereld wordt nieuw leven ingeblazen door de langharige alleskunner.

Lidewey van Noort heeft met het boek een mysterieuze renner te pakken en schetst een fijn portret over de man waar iedereen van houdt, maar nog niemand iets weet. De freelance journalist heeft er alles aan gedaan om een goed karakterschets te maken van de man in het groen.

ISBN: 9789021407234 Categorie:
Gewicht 0.187 kg
Afmetingen 216 × 137 × 12 mm
Auteur(s)

Lidewey van Noord

Uitgever

Q

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

168

Druk

1

NUR

491

Verschijningsdatum

13-06-2017