Bjorg Lambrecht - Ik had een droom

40,00

Op voorraad

BJORG LAMBRECHT

IK HAD EEN DROOM

Als kind koesterde Bjorg Lambrecht een droom: wielrenner worden. Daar wilde hij alles voor doen. Een karaktermens. Bovendien speels en sociaal. En vooral: talentvol. Bijzonder talentvol. Een klimmer pur sang, maar ook koersen vanuit intelligentie. Een sterk palmares bij de beloften: winnaar Luik-Bastenaken-Luik, Vredeskoers en zilver op het WK 2018 in Oostenrijk. Bij de profs volgden meteen ereplaatsen in moeilijke wedstrijden als Amstel Gold Race, Waalse en Brabantse Pijl. De toekomst lachte Bjorg toe.

Het noodlot besliste op 5 augustus 2019 anders.

Het boek Bjorg Lambrecht. Ik had een droom is een project in samenwerking met de familie Lambrecht en Willems Uitgevers. Auteur Yves Brokken schreef, met medewerking van Raf Willems, het levensverhaal van Bjorg aan de hand van gesprekken met talrijke mensen die hem gekend hebben. Geïllustreerd met prachtige foto’s.

Deze ontroerende in memoriam aan Bjorg komt volledig ten voordele van de Memorial Bjorg Lambrecht. Die nieuwe beloftenkoers wordt vanaf 2020 georganiseerd in Knesselare door zijn supportersclub The Matchbox.

Auteurs:

Yves Brokken (1984) is sportjournalist met een missie en leverde tussen 2009 en 2017 diepgaande bijdrages voor sportmagazines wereldwijd. Een aantal jaar geleden stortte hij zich op zijn eigen online mediaproject WielerVerhaal (www.wielerverhaal.com). In dat kader kwam ook Bjorg Lambrecht geregeld op zijn pad. Dit boek is het laatste wat hij nog kon doen voor deze buitengewoon getalenteerde coureur en zijn naasten.
Raf Willems (1960) is auteur van talrijke boeken over sport en welzijn.

ISBN: 9789492419811 Categorie:
Gewicht 1.391 kg
Afmetingen 305 × 221 × 26 mm
Auteur(s)

Yves Brokken, Raf Willems

Uitgever

Willems Uitgevers

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

200

Druk

1

NUR

480

Verschijningsdatum

05-09-2020