De bijzondere woorden van Gioia

20,99

Momenteel niet leverbaar

De bijzondere woorden van Gioia van Enrico Galiano (shortlisted voor Beste Boek voor Jongeren 2020) is de overrompelende, eigentijdse YA-hit uit Italië over een meisje dat worstelt met haar identiteit en haar plaats in de wereld. Enrico schreef ook Sterker dan elk afscheid.

De 17-jarige Gioia is anders dan haar klasgenoten. Ze fotografeert alleen ruggen van mensen – nooit de voorkant – en verzamelt onvertaalbare woorden en zinnen (zoals het Koreaanse woord won, het IJslandse hoppípolla en het Nederlandse gezelligheid). Gioia heeft één vriendin, die onomwonden zegt waar het op staat – helaas bestaat ze alleen in het hoofd van Gioia. Op een avond ontmoet Gioia een jongen, Lo. Met hem kan ze goed praten, ontdekt ze. Maar is hij wel wie hij zegt dat hij is?

Enrico Galiano is een van de succesvolste YA-auteurs in Italië van dit moment. Als docent op een middelbare school weet hij als geen ander wat er in het hoofd van jongeren omgaat. Van zijn debuut De bijzondere woorden van Gioia zijn inmiddels meer dan 80.000 exemplaren verkocht.

‘Spitsvondige, knappe young adult.’
Bas Maliepaard, Trouw

‘Italië heeft zijn eigen John Green en hij heet Enrico Galiano.’
Mirjam Noorduijn, NRC Handelsblad****

ISBN: 9789021032719 Categorie:
Gewicht 0,513 kg
Afmetingen 212 × 138 × 36 mm
Auteur(s)

Enrico Galiano

Uitgever

Luitingh Sijthoff

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

432

Druk

1

NUR

285

Verschijningsdatum

24-02-2022