Landmine Training

Voor hoog-explosieve sporten

33,33

Nu besteld, dinsdag in huis

In dit (foto)boek toont explosie trainer Ed Fennema honderd basis-oefeningen met landmines: een type halter opstelling waarbij één uiteinde van het halter in een vast 360 graden scharnier geplaatst is en het andere uiteinde door een atleet geduwd, getild, getrokken of gedraaid wordt. Landmines passen uitstekend bij ‘KT neurostrength’ training, een methode die sporters, sportploegen en coaches beweegt om iets beters uit krachttraining te halen dan spiermassa.

De foto’s en beschrijvingen geven ideeën waaruit voor atleten en trainers een grote hoeveelheid variaties valt af te leiden, met name voor het trainen van explosieve strekketens onder weerstand. Landmines vormen daarmee een welkome aanvulling op – of vervanging van – oefeningen uit het Olympisch gewichtheffen.

Technisch zijn landmines eenvoudig, open en veilig. Verder zijn ze schaalbaar van heel licht tot zeer zwaar. En met hun roterende en asymmetrische mogelijkheden benaderen ze de bewegingen van een atleet vaak heel goed. Daarmee is het een complete vorm van explosieve krachttraining, met een grote transfer naar betere atletische prestaties.

ISBN: 9789464063554 Categorie:
Gewicht 0,619 kg
Afmetingen 294 × 208 × 19 mm
Auteur(s)

Ed Fennema

Uitgever

Ed Fennema

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

100

Druk

1

NUR

256

Verschijningsdatum

09-10-2020