Ach, moedertje - Hugo Borst

12,50

Nu besteld, morgen in huis

Ach, moedertje is het tweede boek van Hugo Borst over zijn moeder die lijdt aan de ziekte Alzheimer. Hij volgt haar leven en dat van acht medebewoners om tot deze ontroerende biografie te komen.

Over Hugo Borst

Hugo Borst is schrijver, voetbalcriticus en columnist. Hij schreef eerder onder andere de bestsellers Ma, De Coolsingel bleef leeg en O, Louis. Ook is hij regelmatig te zien bij talkshows en voetbalprogramma’s, waar hij vaak zijn scherpe analyses toepast op de onderwerpen.

Sinds enkele jaren lijdt de moeder van Borst aan de ziekte van Alzheimer. Van dichtbij maakt hij mee hoe zijn moeders gesteldheid achteruit gaat. Het verdriet om wat verloren gaat, valpartijen, maar ook het plezier in de woongroep weet hij uit te drukken in dit meesterwerk.

Trouw bezoekt Borst zijn moedertje en is hij erg betrokken bij haar zorg. Zo maakt hij zich zichtbaar boos over de mankracht en de houding van de directie. Een man die zegt waar het op staat.

Over het boek

Ach, moedertje is het tweede boek over zijn dementerende moeder. Het boek is een intiem, geestig maar ook spannend verslag vanuit het verpleeghuis waar zijn moeder zit. Het eerdere boek, Ma, was een regelrechte bestseller met meer dan 100.000 verkochte exemplaren. Ook schrijf Borst wekelijks een column in het AD over zijn moeder, gelijknamig getiteld Ma.

Het boek weet goed te benadrukken hoe het is om met Alzheimer te leven, maar laat ook zien wat de gevolgen zijn voor de rest van de wereld. Hugo weet uitermate goed te vertellen hoe hij zich voelt en vertelt verschillende anekdotes, van bedroevend tot hilarisch.

Gewicht 0.307 kg
Afmetingen 200 × 125 × 24 mm
Auteur(s)

Hugo Borst

Uitgever

Lebowski

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

248

Druk

1

NUR

400