✓ Gratis verzending vanaf €20 ✓ Altijd de scherpste prijs ✓ Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Mohamed El Bachiri – Een jihad van liefde

Mohamed El Bachiri – Een jihad van liefde

9,99

Op voorraad

Mohamed El Bachiri verliest op 22 maart 2016 zijn vrouw en kinderen, die omkomen bij de aanslagen in Brussel. Zijn liefdevolle speech op tv ontroert vervolgens miljoenen, waarin hij oproept tot een jihad van liefde.

Over Mohamed El Bachiri

Mohamed El Bachiri is een Marrokaanse belg, moslim en inwoner van het Belgische Molenbeek. Zijn vrouw, Loubna Lafquiri, en zijn drie zoons komen op 22 maart 2016 om tijdens de aanslagen in de metro Brussel.

Mohamed beschrijft hem en zijn vrouw als heel normaal, zo was zijn vrouw een gewone gymdocente op een middelbare school. Toch zat zij ook in het metrostel wat opgeblazen werd door een terrorist. El Bachiri deed in een speech zijn verhaal, waarin hij stelt dat zijn naam, religie en gemeente (Molenbeek) in een kwaad daglicht staat voor de rest van de wereld. Dat de wereld ook hem ziet als een potentiële terrorist, wat hem verschrikkelijke pijn doet.

‘Ik ben een jihadist van de liefde. Vraag me niet om te haten, nog liever zou ik sterven!’

El Bachiri koestert ondanks de aanslag en het gruwel wat hij heeft meegemaakt geen haat ten opzichte van de daders, die claimen te handelen namens hun geloof. In plaats van wraak wilt de molenbeker echter iets anders, want onrecht beantwoord je niet met onrecht. In plaats daarvan riep hij op tot een jihad, een jihad van liefde.

Over de Biografie

De biografie is opgetekend door schrijver David Van Reybrouck en is een kort boekwerk over Moahmed’s leven. Zijn jeugd in Molenbeek, de liefde voor zijn gezin en zijn leven na de aanslagen komen allemaal aan bod. Hij spreekt openhartig over zijn gevoelens en wat hem bezighoudt. Op moedige wijze spreekt Mohamed een boodschap aan de wereld, over liefde en medemenselijkheid.

Mohamed geeft met een jihad van liefde een geweldig eerbetoon aan zijn liefdevolle gezin. Tegelijkertijd roept hij op tot een meer humanistische benadering van de islam en meer liefde voor de medemens. Het boekje bevat misschien een sober verhaal, maar komt met een ongelofelijke wijsheid.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mohamed El Bachiri – Een jihad van liefde” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ISBN: 9789023471622

Gewicht0.095 kg
Afmetingen170 × 120 × 9 mm
Auteur

Mohamed El Bachiri, David van Reybrouck

Uitgever

Lannoo

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Druk

1

NUR

320

Categorie: