Artusi

de wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten

41,00

Momenteel niet leverbaar

Als men niet de pretentie heeft meesterkok te worden, is het volgens mij niet noodzakelijk om met een pan op het hoofd geboren te worden om iets tot stand te kunnen brengen; u redt het al met enthousiasme, veel aandacht en de gewoonte om nauwkeurig te zijn. Verder kiest u altijd de beste grondstoffen, want daar maakt u indruk mee.

De beste leermeester is de praktijk onder leiding van iemand die goed kan koken; maar ook daarzonder, met een leidraad zoals dit boek, kunt u hopelijk iets in elkaar flansen, als u zich met verve op uw taak stort.

Pellegrino Artusi

In 1891 brak met het verschijnen van Pellegrino Artusi’s klassieker […] een nieuw tijdperk voor het Italiaanse kookboek aan. […] “De Artusi” bleef generaties lang het onmisbare standaardwerk voor Italiaanse koks, pas getrouwde stellen en beginners.

Lorenza de’ Medici Publiceerde wereldwijd dertig Italiaanse kookboeken en heeft een kookschool in Badia a Coltibuono.

Ik had trek in vitello tonato. Maar hoe maak je dat ook weer? Dus greep ik naar het ultieme Italiaanse kookboek, de kookbijbel van alle pastakokende mamma’s: dat van Pellegrino Artusi, […] Italiaanse keuken is, bijna per definitie, wat in Artusi’s boek staat …

Nick Trachet
www.brusselnieuws.be

ISBN: 9789491126031 Categorie:
Gewicht 1,095 kg
Afmetingen 248 × 176 × 46 mm
Auteur(s)

Pellegrino Artusi

Uitgever

Novecento

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

462

Druk

1

NUR

442

Verschijningsdatum

01-11-2013