Fractie van een pixel

Verhalen met een kosmisch perspectief

18,95

Nu besteld, dinsdag in huis

Terwijl we hier op aarde bezig zijn met politiek, klimaat en een wereldwijde pandemie, pruttelt, kookt, straalt en dampt de kosmos vrolijk verder. Week na week, jaar na jaar, toont het universum zich een schier onuitputtelijke bron van nieuws.

Tegelijk heeft het begrip ‘ruimtenieuws’ iets smakelijk tegenstrijdigs. Van ontploffende sterren en botsende sterrenstelsels, tot extreme werelden en zwarte gaten die alles verzwelgen: al het licht uit de kosmos dat hier op telescopen valt is soms wel miljarden jaren onderweg. Dat betekent dat je ook miljarden jaren het verleden in kijkt. Dergelijke tijdschalen zijn zó ver verwijderd van ons dagelijks ritme – werken, voor kinderen zorgen, boodschappen doen – dat je er fijn bij weg kunt dromen.
Turen naar het heelal helpt ons alles in perspectief te plaatsen. Wat wij hier meemaken, van ellende tot geluk, is op kosmische schaal immers bijzonder relatief. Het maakt van de kosmos het ideale tegengif voor het heftige nu.

George van Hal is opgeleid als sterrenkundige en is wetenschapsredacteur bij de Volkskrant. Hij spreekt regelmatig bij publiekslezingen en op de radio over het heelal. Eerder schreef hij onder meer Elastisch universum en Robots, aliens en popcorn. In dit nieuwste boek bundelt hij zijn beste ruimteverhalen van de afgelopen jaren.

ISBN: 9789057125614 Categorie:
Gewicht 0,318 kg
Afmetingen 214 × 136 × 19 mm
Auteur(s)

George van Hal

Uitgever

Nieuwezijds b.v., Uitgeverij

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Ja

Aantal pagina's

200

Druk

1

NUR

910

Verschijningsdatum

26-08-2021