De lange mars van Xi

Acht lessen over de Chinese dreiging

15,00

Beschikbaarheid: In Stock

De afgelopen jaren heeft de Chinese leider Xi Jinping de wereld in woord en daad duidelijk gemaakt dat China de absolute wereldheerschappij nastreeft. Op de weg daarnaartoe duldt de regering onder zijn autocratische leiding geen tegenspraak, niet in het land zelf en ook niet daarbuiten. Het recente optreden van China richting Oeigoeren, Hongkong en Taiwan zijn daarvan afschrikwekkende voorbeelden.

Wat betekent deze opzienbarende en zorgwekkende ontwikkeling voor de geopolitiek, de internationale handelsstromen en de autonomie van veel landen, inclusief Nederland en België? Op grond van nieuw onderzoek laat Rien T. Segers zien dat China niet alleen containers naar de rest van de wereld verscheept, maar ook zijn ideologische en ongebreidelde machtsaspiraties. Het Westen kan niet langer verdeeld blijven afwachten, maar dient zo spoedig mogelijk beleid te ontwikkelen dat inspeelt op de schokkende ontwikkelingen in China.

Maar hoe? In deze beknopte, heldere analyse laat Segers in acht lessen zien wat de verborgen strategie van China is, wat ons te wachten staat en hoe we hierop moeten reageren.

Gewicht 0,252 kg
Afmetingen 201 × 125 × 20 mm
Auteur(s)

Rien T. Segers

Uitgever

Balans

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

120

Druk

1

NUR

740

Verschijningsdatum

02-09-2023