Michelle Obama - De Biografie

15,99

Op voorraad

Een inspirerend verhaal over een wereldwijd icoon. Dit is het eerste uitgebreide verhaal over het leven van Michelle Obama. Met haar doelen en idealen groeide zij uit tot een van de populairste First Lady’s van het moderne Amerika.

Over Michelle Obama

Michelle Obama (1964) is de echtgenote van de 44e president van de Verenigde Staten, Barack Obama. Ze werd geboren in South Side Chicago en studeerde aan Princeton University en Harvard Law School. Michelle leerde Barack Obama kennen toen zij bij hetzelfde advocatenbureau werkten in South Side Chicago. Tot aan de inauguratie van Obama als president, hebben zij in deze plaats gewoond. Direct na de inauguratie, op 20 januari 2009, namen zij hun intrek in het Witte Huis. Michelle en Barack Obama trouwden in 1992 en hebben samen twee dochters, Malia en Sasha.

Michelle Obama wordt gezien als een van meest belangrijke adviseurs van haar man.

Over de biografie

Auteur Peter Slevin beschrijft het leven van Michelle Obama met kundige verslaggeving, een boeiende schrijfwijze en bijzondere details. Je leest over haar jeugd in Chicago en de beproevingen die zij doormaakte tijdens haar studietijd in de, op racistisch gebied, bewogen jaren ’80. Ook de periode daarna wordt uitvoerig beschreven, waarin zij hard aan haar carrière werkte, twee dochters grootbracht én haar man hielp om president van de Verenigde Staten te worden.

Michelle Obama behoort tot ’s werelds meest bewonderde vrouwen, vanwege het gedachtegoed dat zij uitdraagt. In publieke speeches neemt ze het openlijk op voor vrouwenrechten, gelijkheid en diversiteit.

Gewicht 0.761 kg
Afmetingen 231 × 151 × 42 mm
Auteur(s)

Peter Slevin

Uitgever

Spectrum

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

448

Druk

1

NUR

320