Stilte op het Binnenhof

Politiek in coronatijd

15,00

Nu besteld, vrijdag in huis

Business as usual, zo begint 2020 in Nederland. Maar dan komt het coronavirus en het land gaat in een lockdown. Alle ogen zijn gericht op de persconferenties van premier Mark Rutte. Terwijl hij de meest ingrijpende maatregelen sinds de Tweede Wereldoorlog aankondigt, daalt een vreemde stilte neer op het Binnenhof. Het parlement zet zichzelf op de waakvlam. Journalisten dwalen door lege wandelgangen.

Het is crisis. Het Binnenhof is in verwarring en zoekt naar zijn rol. Ministers nemen een ongekende reeks besluiten achter gesloten deuren. Hoe controleer je de regering in zulke buitengewone omstandigheden, vragen parlement en media zich af.

Op verzoek van Perscentrum Nieuwspoort doen politiek journalisten Laurens Boven en Sophie van Leeuwen in Stilte op het Binnenhof verslag van het uitzonderlijke voorjaar van 2020. Ze spreken met Kamerleden, reporters en ontmoeten ministers die ineens miljoenen kijkers hebben. Ze zien overwerkte politici, frustratie maar ook saamhorigheidsgevoel.

Stilte op het Binnenhof is een meeslepend geschreven, fascinerend inside verslag over een historisch moment in de Nederlandse geschiedenis.

Gewicht 0,18 kg
Afmetingen 200 × 125 × 13 mm
Auteur(s)

Laurens Boven, Sophie van Leeuwen

Uitgever

Balans, Uitgeverij

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

160

Druk

1

NUR

740

Verschijningsdatum

02-10-2020