Koen de Kort - Renner met rede

wielrennen volgens Koen de Kort

20,00

Nu besteld, donderdag in huis

Wielrennen volgens Koen de Kort. Deze superknecht droeg bij aan de successen van Tom Dumoulin en Marcel Kittel. Hoe is de onderlinge band? Wordt een knecht wel genoeg beloond? Is het überhaupt leuk om knecht te zijn? In dit boek spreekt Koen de Kort over zijn leven als wielrenner en zijn visie op de toekomst van deze sport.

Over Koen de Kort

Koen de Kort (1982) groeide op in het Brabantse Liempde. Hij werd gegrepen door het wielervirus toen in 1996 de Tour de France door zijn woonplaats raasde en besloot toen dat hij wielrenner wilde worden. Na een aantal jaren in de opleidingsploeg van Rabobank en een periode bij een Spaanse ploeg, reed hij sinds 2009 voor de Nederlandse Skil-Shimano formatie, welke later verder ging als Giant-Alpecin en Sunweb. Binnen dit team leverde de Kort keer op keer een belangrijke bijdrage aan de successen van teamgenoten zoals Tom Dumoulin en Marcel Kittel. Vanaf 2017 rijdt De Kort voor het Amerikaanse Trek-Segafredo, waar ook Nederlander Bauke Mollema deel van uitmaakt.
In 2004 won Koen de Kort Parijs-Roubaix voor beloften, maar zijn grootste successen behaalde hij als meesterknecht van diverse kopmannen.

Over de biografie

Auteur Thomas Sijtsma volgde De Kort het afgelopen wielerseizoen op de voet. Tijdens de Tour de France gingen zij drie weken lang zeer nauw met elkaar om. Koen de Kort is een renner met rede: Urenlang sprak hij over zijn leven als profwielrenner en zijn visie op de problemen en de toekomst van de sport. Het wielrennen bevat veel aspecten die voer zijn voor discussie. Of het nu gaat om de veiligheid van de renners, de lange koersen of de eeuwige doping-discussie, iedereen heeft zijn mening klaar. Iedereen lijkt de oplossingen voor problemen te weten, maar de wielrenners zelf wordt zelden iets gevraagd. In dit boek doet Koen de Kort zijn verhaal.

ISBN: 9789046820803 Categorie:
Gewicht 0.243 kg
Afmetingen 209 × 135 × 16 mm
Auteur(s)

Thomas Sijtsma

Uitgever

Nieuw Amsterdam

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

176

Druk

1

NUR

480

Verschijningsdatum

06-06-2017