✓ Gratis verzending vanaf €20 ✓ Altijd de scherpste prijs ✓ Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Elon Musk – Ashlee Vance

Elon Musk – Ashlee Vance

25,99

Op voorraad

Elon Musk, topman van SpaceX en Tesla, is vrijwel de gehele week aan het werk. In deze biografie wordt weergegeven hoe hij op een bizarre manier zijn tijd indeelt en constant productief en creatief blijft. Een man die nu al bekend is, maar in de toekomst wellicht bekender wordt.

Over Elon Musk

Elon Musk is een in Zuid-Afrika geboren Canadees-Amerikaans ingenieur en ondernemer. Hij begon zijn carrière in de IT, na een studie in economie en fysica. Met bedrijven als Zip2 en PayPal heeft hij enorme bekendheid verworven. Musk’s slimme aanpak en oplossend vermogen hebben ervoor gezorgd dat de bedrijven enorm succesvol werden en voor vele miljoenen werden verkocht.

Met zijn verdiende geld richtte Musk in 2001 het bedrijf SpaceX op. Het idee achter het bedrijf was om vervoer van en naar de ruimte toegankelijker te maken. SpaceX wordt gezien als een van de eerste commerciële luchtvaartbedrijven van de wereld. Musk is nauw betrokken bij het onderzoek en de ontwikkeling van het bedrijf en spendeert er zijn halve werkweek aan.

In 2003 besloot Musk om ook in een andere branche een revolutie te ontketenen. Met zijn bedrijf Tesla Motors besloot hij dat het tijd was voor meer elektrische auto’s. Het bedrijf heeft inmiddels meerdere elektrische voertuigen op de markt gebracht en is leverancier voor verschillende automerken. Door zijn ontwikkeling in de autoindustrie wordt Musk regelmatig vergeleken met Henry Ford.

Inmiddels is Musk vooral bezig met SpaceX en Tesla Motors. Zijn werkweek kent een abnormaal ritme en hij is zo’n 100 uur per week aan het werk. De vergelijkingen met Steve Jobs, Henry Ford en Thomas Edison zijn niet misplaatst, maar Musk laat zijn dat hij wel uniek is in zijn soort en dat er niemand te vergelijken is met hemzelf.

Over de Biografie

Elon Musk is een eigenaardig persoon, iets wat niet onbekend is in de techwereld. Toch weet Musk ook op internationaal zakengebied een inspirerend persoon te zijn. Zijn visie op de wereld, maar vooral zijn toekomstbeeld wordt veelal omarmd in de media en in deze biografie wordt uitgelegd waarom.

Ashlee Vance, de auteur van de biografie, weet op zeer boeiende wijze de topman van SpaceX en Tesla weer te geven in dit boek. Uit vele exclusieve gesprekken met Musk, zijn familie en vrienden wordt een ruw beeld geschetst van een man met ongepolijste omgangsvormen en een ‘nerdy’ karakter. Musk is een ongekend icoon in zijn tijd en vormgever van onze toekomst.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Elon Musk – Ashlee Vance” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ISBN: 9789400507142

Categorie: