Klaas Boomsma – Ren voor je leven

een persoonlijk boek over wat hardlopen met jou kan doen

17,99

Momenteel niet leverbaar

Een maand voor zijn 37e verjaardag concludeert journalist Klaas Boomsma dat zijn leven is mislukt. De volgende dag begint hij met hardlopen, waarin hij zichzelf terugvind. In Ren voor je leven vertelt Klaas wat hardlopen allemaal voor iemand kan doen.

Over Klaas Boomsma

Klaas Boomsma, de oudere broer van Arie Boomsma, raakte al vroeg aan de verslavende middelen. Op zijn dertiende begint hij met het drinken van alcohol en ontdekt al snel dat er voor hem geen rem op zit. Wanneer hij drinkt dan gaat hij grenzen over en kon hij geen maat houden. Klaas noemt zijn alcoholverslaving een full-blown alcoholisme, hij kon niet meer zonder.

Van de ene verslaving raakt hij verwikkeld in de andere, zo begint Boomsma ook aan andere verdovende middelen. Voor Klaas leek het allemaal heel normaal, gaan zuipen en vervolgens te ver gaan dat doet toch iedereen? Zijn verslavingen werden echter steeds problematischer, totdat hij niet meer verder kon.

Als klap op de vuurpijl raakt Boomsma verwikkeld in een rechtszaak omdat hij dronken is gaan autorijden, ook verlaat zijn vriendin hem en wankelde hij op de afgrond van ontslag. Zijn enige redmiddel lijkt een verslavingskliniek in Zuid-Afrika, waar hij een maand voor zijn 37e verjaardag concludeerde dat zijn leven mislukt was.

In die kliniek komt Klaas in aanraking met hardlopen en vindt direct zijn levensgeluk in de sport. Op het eerste gezicht probeert Klaas ook hier niet aan verslaafd te raken, maar wanneer hij het hardlopen kan combineren met zijn baan lukt het hem op het juiste pad te blijven. Eenmaal geobsedeerd door het hardloopvirus kan hij zijn gedachten niet op andere dingen brengen en leert meer en meer over de techniek. Klaas combineert zijn kennis met zijn baan en is inmiddels hoofdredacteur van het hardloopblad Losse Veters.

Over de Biografie

Klaas Boomsma vertelt zijn eigen verhaal van zijn verslaving aan alcohol en cocaïne tot zijn wederopbouw. Hij neemt je mee in zijn reis naar hoe hij zijn leven weer in balans kreeg en zijn doorzettingsvermogen gebruikte om weer een gezond balans op te bouwen. Na zijn eerste hardlooprondje wist Klaas niet meer van ophouden, maar wist het om te zetten in een nieuwe manier van leven. Het boek bevat een voorwoord van zijn jongere broer, Arie Boomsma.

ISBN: 9789044633948 Categorie:
Gewicht 0,233 kg
Afmetingen 201 × 126 × 18 mm
Auteur(s)

Klaas Boomsma

Uitgever

Prometheus

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

240

Druk

1

NUR

480

Verschijningsdatum

28-06-2017