Het plan

Hoe Team Jumbo-Visma de beste wielerploeg ter wereld werd

25,00

Nu besteld, maandag in huis

Het plan geeft de lezer een ongekende blik achter de schermen bij een van de beste sportploegen ter wereld: wielerploeg Jumbo-Visma.

Op 24 juli 2022 zette de Nederlandse wielerploeg Team Jumbo-Visma de kroon op het werk toen Jonas Vingegaard als winnaar van de Tour de France Parijs binnenreed. Het was het gedroomde eindresultaat van een traject dat direct bij de oprichting van het team in 2013 in gang was gezet.

In de drie jaar voorafgaand aan de Tourwinst verbleef schrijver Nando Boers dicht bij Team Jumbo-Visma. Hij mocht als fly-on-the-wall overal bij aanwezig zijn en zag zo van nabij hoe de tactische raceplannen van de wielerploeg werden gevormd en uitgevoerd. Boers sprak in die drie jaar de renners en coaches veelvuldig tijdens wedstrijden en trainingskampen. Hij keek rond bij windtunneltesten en luisterde mee met onlinevergaderingen waarin coaches en wetenschappers discussieerden over tactiek, teamgeest, voeding, trainingsmethodes en talentontwikkeling. Ook mocht hij aanschuiven bij meetings waar de vooruitgang en de worstelingen van toprenners als Primož Roglic, Tom Dumoulin, Wout van Aert, Steven Kruijswijk en Jonas Vingegaard werden besproken.

ISBN: 9789026354649 Categorie:
Gewicht 0,532 kg
Afmetingen 228 × 150 × 33 mm
Auteur(s)

Nando Boers

Uitgever

Ambo, Anthos

Verschijningsvorm

Paperback

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Aantal pagina's

376

Druk

1

NUR

491

Verschijningsdatum

27-06-2023