Cassette De passagier en Stella Maris

49,98

Momenteel niet leverbaar

De passagier

1980, Pass Christian, Mississippi. Reddingsduiker Bobby Western – gekweld door verlies, bang voor de diepte van de oceaan en verlangend naar een dood die
hij niet met God kan verzoenen – is getuige van intriges die hem alleen maar schade berokkenen. Hij wordt fysiek achtervolgd door mannen met insignes, en mentaal door de geest van zijn vader en door zijn zus: de liefde van zijn leven én de verwoester van zijn ziel.

De passagier reist door het zuiden van Amerika, van de praatzieke kroegen van New Orleans tot een verlaten booreiland voor de kust van Florida.

Stella Maris

Een onderzoekende, rigoureuze, intellectueel uitdagende coda voor De passagier — een filosofisch onderzoek dat ons begrip van God, waarheid en bestaan in twijfel trekt.
1972, Black River Falls, Wisconsin. Alicia Western, wiskundige met paranoïde schizofrenie in een psychiatrische kliniek overdenkt bij haar psychiater de aard van waanzin, het snijvlak tussen natuurkunde en filosofie, en herinnert zich een jeugd waarin haar grootmoeder haar op zevenjarige leeftijd vreesde. Ze introduceert haar hersenschimmen, maar weigert te spreken over haar broer Bobby – niet helemaal dood, niet helemaal de hare – om wie ze voortdurend rouwt.

Geheel verteld via de therapeutische sessies is Stella Maris een intiem portret van rouw en verlangen, waarin een jonge vrouw haar eigen bestaan probeert te begrijpen en daarbij leven en dood bevraagt op het hoogste niveau.

ISBN: 9789029549530 Categorie:
Gewicht 1 kg
Auteur(s)

Cormac McCarthy

Uitgever

De Arbeiderspers

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Druk

1

NUR

302

Verschijningsdatum

06-12-2022