✓ Gratis verzending vanaf €20 ✓ Altijd de scherpste prijs ✓ Voor 22:00 besteld, morgen in huis

De familie Mann – Tilmann Lahme

De familie Mann – Tilmann Lahme

40,99

Op voorraad

De familie Mann is een onthullend groepsportret van het gezin van Thomas Mann, zijn vrouw en zijn kinderen. Het Duitse gezin wordt volledig beheerst door de literaire roem van Thomas, waardoor eenieder zijn eigen pad kiest in het leven. Waarheen de gezinsleden ook gaan, zij blijven elkaar trouw. En ze verraden elkaar.

Over de familie Mann

De familie Mann bestaat uit Nobelprijswinnaar en vader Thomas, moeder Katia en de kinderen Klaus, Erika, Golo, Elisabeth, Monika en Michael. Allemaal zijn ze bekend geworden als schrijver, historicus of respectievelijk musicus. Moeder Katia zorgt voor het gezin, waardoor Thomas zijn tijd volledig kan richten op het schrijven, maar ook wordt afgeschermd van zijn kinderen.

Alle kinderen hebben echter ook hun eigen ambities, die vrijwel allemaal gebaseerd zijn op het succes van hun vader. Zo wilt Klaus net zo beroemd worden als schrijver als zijn vader en wilt Michael een groot musicus worden. Alles gaat echter niet zonder slag of stoot, want Erika bemint net zo hard als ze haat en vertrekt de schuwe Golo ver weg van het gezin. Elisabeth, het lievelingetje van de vader wilt de wereld redden en doet dit door met dieren te communiceren. Alle kinderen praten ook nog eens achter de rug van Monika om.

De broers en zussen vormen een hecht geheel, met ieder hen eigen problemen. Toch experimenteren zij gezamelijk ook met liefde en met drugs. Het zuurverdiende geld van Thomas wordt rijkelijk over de balk gegooid en heerst er een duidelijke haat/liefde verhouding. De gezinsleden ontplooien zich tot serieuze tegenstanders van Hitler en moeten Duitsland ontvluchten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Over de Biografie

Het boek begint in 1920, wanneer Thomas al op leeftijd is en het gezin compleet is. Het boek is een waar literair-historisch meesterwerk wat een compleet beeld geeft van een groep intellectuelen. De roerige tijd zorgt voor een extra spanning in het verhaal.

Lahme heeft zich volledig gericht op literatuur en egodocumenten van alle gezinsleden. Door al deze teksten is er een indrukwekkend boekwerk ontstaan over de onderlinge verhoudingen en conflicten. Worstelingen met seksuele geaardheid, zelfmoord en het opkomende nazisme in Duitsland zijn aan de orde van de dag in het bizarre gezin.

De biografie bevat veel foto’s in zwart-wit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “De familie Mann – Tilmann Lahme” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ISBN: 9789029507332

Gewicht0.876 kg
Afmetingen237 × 164 × 46 mm
Auteur

Tilmann Lahme

Uitgever

De Arbeiderspers

Verschijningsvorm

Hardcover

Taal

Nederlands

Illustraties

Nee

Druk

1

NUR

320

Categorie: ,